Viikoittaisten koronatartuntojen määrät ovat kääntymässä Jyväskylässä hienoiseen kasvuun. Tällä viikolla on tähän mennessä todettu yhteensä 20 tartuntaa. Viime viikolla eli viikolla 46 tartuntoja todettiin yhteensä 22.

Lisätietoja: 

- tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi
- ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205, johanna.tuukkanen[at]jyvaskyla.fi
- tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona 

Aiempina viikkoina koronatartuntojen lukumäärä oli Jyväskylässä laskussa: viikolla 45 tartuntoja todettiin 13 kappaletta, viikolla 44 27, viikolla 43 55 ja viikolla 42 peräti 108 kappaletta.

– Useimmat uudet tartunnat ovat liitettävissä tiedossa olleisiin tartuntaketjuihin, mutta harmillista on se, että monet uusista tartunnoista ovat peräisin yhdestä yksityisestä kaveripiirin kokoontumisesta, toteaa Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

– Nyt on harkittava todella vakavasti sitä, millaiset tapaamiset ovat näinä aikoina välttämättömiä, hän muistuttaa.

Uusien koronatapausten määrä ja ilmaantuvuus Suomessa ovat nousussa. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä niin paljon, että epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti koko maassa. Valtakunnallisesti 55 prosenttia jäljitetyistä tartunnoista saatiin samassa taloudessa asuvilta.

Korona-ohjeet väestölle

Mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee ensin olla yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon verkossa Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina numeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan asiakas näytteenottoon.