Jouluiset pop up -myymälät ovat avoinna yleisölle joulusesongin ajan 27.11.–31.12. Kattauksessa on monipuolisia ja uniikkeja tuotteita paikallisilta taiteilijoilta ja käsityöläisiltä.

Jyväskylän taidemuseon museokauppa on jo vuosia saanut sekä vakioasiakkailta että satunnaisilta ohikulkijoilta hyvää palautetta kiinnostavasta tuotesisällöstään. Tänä vuonna asiakkaita hemmotellaan entisestään, sillä museokauppaan nousee ensimmäistä kertaa Jouluinen Holvi pop up -myymälä. Pop up -myymälään tulee myyntiin monipuolisia ja uniikkeja tuotteita paikallisilta taiteilijoilta ja käsityöläisiltä. Jouluinen taidebasaari jouduttiin tänä vuonna perumaan koronatilanteen vuoksi ja sen myötä moni basaarimyyjä lähtikin innolla mukaan pop up -myymälän rakentamiseen. 

Holvi pop up -myymälästä löydät esimerkiksi monenlaisia koruja, pannulappuja, joulukuusen pallokoristeita, tarjottimia, lasinalusia, leikkuulautoja, kirjoja, pienoisveistoksia, kortteja ja pieniä maalauksia. Mukana on tuotteita seuraavilta tekijöiltä: Päivi Hintsanen, Kirsi Neuvonen, Tiina Alanen, Decocut, AAlan Design, Riitta Uusitalo, Svetlana Ruoho, Atena Kustannus, Atelier Susanna, Olga Malytcheva, Kaisu Hirvonen, Mira Heinonen, Kirsi Tapper, Tiina Lempiäinen-Trzaska, Umpimähkä, Kelmianna, Harakka Artworks ja Glimmering Deep Design.

Pop up -myymälä laajenee myös Galleria Ratamoon. Veturitalleilla sijaitsevasta Ratamo pop up -myymälästä löytyy tuotteita Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa työskenteleviltä taiteilijoilta, eli luvassa on erityisesti taidegrafiikkaa ja valokuvaa. Ratamo pop up:issa ovat mukana mm. Anni Huttu, Naoji Ishiyama, Kaisa Koljonen, Jyrki Markkanen, Aino-Kaarina Pajari, Maria Pihl, Rita Vargas, Niina Vehmaa ja Iana Vulpe.

Pop up -myymälät rakennetaan valmiiksi Jyväskylän joulunavausviikonloppuun mennessä ja ne ovat avoinna yleisölle joulusesongin ajan 27.11.–31.12. taidemuseon/Ratamon aukioloaikojen mukaisesti. Lisäksi taidemuseolla lanseerataan Kauppakeskiviikot, eli kolmena joulukuun keskiviikkona sekä näyttelyt että museokauppa ovat poikkeuksellisesti auki iltakahdeksaan saakka. Näinä kauppakeskiviikkoina 2.12., 9.12. ja 16.12. on myös koko päivän ajan ilmainen sisäänpääsy museoon.

Nyt kannattaakin tukea paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten työtä ja samalla poimia lahjakonttiin ainutlaatuisia löytöjä! 

Jouluiset pop up -myymälät 27.11.–31.12.

Holvi pop up, Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, ti–su klo 11–18, Kauppakeskiviikot 2.12., 9.12. ja 16.12. klo 11–20 

Ratamo pop up, Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, ti–su klo 11–18

Lisätietoja
Sanna Lahti, sanna.lahti(at)jyvaskyla.fi, 050 467 0673