Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut viettää Lapsen oikeuksien viikkoa julkaisemalla leikkivälineäänestyksen tuloksen.

Jyväskylän kaupunki järjesti äänestyksen uuden Kangasrinteen puiston leikki- ja liikuntavälineistä. Jyväskyläläiset äänestivät kolmen eri vaihtoehtokokonaisuuden väliltä. Äänestys oli suunnattu erityisesti lapsille. Voittajaksi nousi vaihtoehto 2, joka sai huimat 70 % kaikista annetuista äänistä. Ääniä annettiin yhteensä 413. Voittajaehdotuksen välineet sijoitetaan puistoon sen rakentamisen yhteydessä vuonna 2022. Katso tiedot puistosuunnitelmasta kaupungin verkkosivuilta.

Voittaneessa vaihtoehdossa leikkivälineet ovat monipuolisia. Vanhemmille lapsille suunnatulle leikkialueelle sijoitetaan muun muassa kiipeilykeskus, leikkikeskus liukumäkineen, tasapainoiluvälineitä, pieni karuselli ja erilaisia keinuja. Pienten lasten leikkialueelle tulee leikkitorni, mökki, jousikeinuja, kumirouhepalloja ja keinut. Liikunta-alueelle sijoitetaan neljä kuntoiluvälinettä, jotka vahvistavat juoksua, ylävartalon lihaksia sekä keskivartaloa.

liukumäet, kiipeilyseinät ja kiipeilyverkot sekä tasapainoiluvälineitä. Pienten lasten leikkialueella on matala leikkitorni, jossa on liukumäki. Tässä vaihtoehdossa on myös matalaseinäinen leikkimökki, keinuja sekä erivärisiä palloja tasapainoiluun.

 

Leikkipuiston yhteyteen istutetaan uutta kasvillisuutta, esimerkiksi omenapuita ja marjapensaita. Olemassa olevia puita säilytetään mahdollisuuksien mukaan. Puiston alaosaan tulee hulevesiä viivyttävä loivapiirteinen painanne ja siihen sopivia istutuksia.

Jyväskylän kaupunki on mukana kolmivuotisessa valtakunnallisessa lähiöohjelmassa. Jyväskylässä lähiöohjelmassa keskitytään Huhtasuon alueeseen. Kangasrinteen leikkipuiston rakentaminen sisältyy Hyvinvointia ja elinvoimaa Huhtasuolle -hankkeeseen.

Lähiöohjelma on ympäristöministeriön koordinoima ja siinä ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö, oikeusministeriö sekä asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.