Jyväskylän kaupunki muistuttaa Jyskässä lauantai-iltana kahden nuoren kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden vuoksi siitä, että tällaisessa tilanteessa on saatavilla henkistä tukea ja kriisiapua.

Lisätietoja: 

- johtaja Tuija Hauvala, kriisikeskus Mobile, p. 0400 290 277, tuija.hauvala[at]kriisikeskusmobile.fi
- palveluesimies Eeva-Liisa Liimatainen, Jyväskylän kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, p. 050 599 6195, eeva-liisa.liimatainen[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylän ja ympäryskuntien asukkaille kriisiapua tarjoaa ensisijaisesti kriisikeskus Mobile. Päivystysnumeroon voi soittaa ympäri vuorokauden ja yhteyden voi ottaa kriisitilanteen kohdannut henkilö itse, läheinen tai työntekijä. Apua tarjotaan yksilölle, perheelle tai muulle ryhmälle. 

Kriisikeskuksen puhelinnumero on 044 7888 470 ja lisää tietoa keskuksen palveluista löytyy Mobilen verkkosivuilta osoitteesta www.kriisikeskusmobile.fi. Mobilen kautta saa tarvittaessa yhteyden kaupungin omaan kriisityöryhmään ja sen kautta toimiviin ammattilaisiin.

Kaupungin verkkosivuilta löytyy ohjeita kriisitilanteen jälkikäsittelyyn, muun muassa itsestä ja läheisistä huolehtimiseen sekä tapahtuman käsittelyyn lapsen kanssa.

Nuorten ja vanhempien tuen järjestymisessä voivat auttaa oman koulun ja oppilaitoksen henkilöstö sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ja oppilashuollon työntekijät. 


Yhteystietoja:
- koulukurattorit, koulupsykologit ja oppilashuollon psykiatriset sairaanhoitajat: www.jyvaskyla.fi/opiskeluhuolto 
- perheneuvola: www.jyvaskyla.fi/sote/perheneuvola 
- opiskeluterveydenhuolto: p. 014 266 2260 ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–13, www.jyvaskyla.fi/terveys/koulu-ja-opiskeluterveydenhuolto/opiskelutervey...
- Gradia Jyväskylän oppilaitospappi: Johanna Tikkanen (Jyväskylän seurakunta), p. 050 521 5418, johanna.tikkanen[at]evl.fi, Instagram: johanna_tikkanen sekä Snapchat: johannatik.

Asiasanat: