Palokan yhtenäiskoulun valinnaisten 9. luokan kuvataiteen ryhmä toteutti Touruvuoren luontopolusta ympäristötaiteen menetelmin taideluontopolun.

Lisätiedot:
Maria Rinne
koulunuorisonohjaaja
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
maria.rinne@jyvaskyla.fi 
p. 050 311 8084
 

Taideteokset on sijoitettu siten, että ne eivät tule vaikuttamaan luonnon hyvinvointiin tai jätä jälkiä jälkeensä. Taideteokset sijoitetaan polun läheisyyteen. Materiaalit ovat myrkyttömiä, eivätkä vahingoita luontoa päästöillään. 

Tavoitteena taideluontopolulla on kannustaa ihmisiä liikkumaan luonnossa entistä enemmän. Projektin ovat toteuttaneet Palokan yhtenäiskoulun lisäksi Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

-    Ympäristötaide voi tuoda luontopoluille uuden käyttäjäryhmän, joka löytää luonnossa liikkumisen kulttuurin ja taiteen innoittamana. Lisäksi tavoitteenamme on herätellä ajatuksia taiteen avulla ja samalla mahdollistaa uusi luovuuden ja oppimisen kokemus itse taiteen tekijöille, kertoo Jyväskylän kaupungin koulunuorisonohjaaja Maria Rinne. 

Taideluontopolku on toteutettu niin, että sen kiertävät voivat valita, kuinka pitkän matkan kulkevat.

-    Näin huomioimme esimerkiksi pienemmät lapset ja vanhukset. Tällä tavoin varmistamme myös luonnonsuojelualueen koskemattomuuden, Maria Rinne avaa. 

Touruvuoren taideluontopolku on nähtävillä 23.11.2020 asti.