Jyväskylän kaupunki uusii parhaillaan jyvaskyla.fi -sivustonsa ulkoasua ulkoasukilpailulla. Voittajan tittelistä kilpailevat ehdotukset on nyt julkaistu ja vapaasti sivuston käyttäjien äänestettävissä.

Ulkoasukilpailu on Jyväskylän kaupungin valitsema tapa uudistaa verkkosivujaan käyttäjiä kuullen ja osallistaen. Ehdotuksen ulkoasusta on voinut tehdä kuka tahansa suunnittelusta kiinnostunut ja nyt sivuston käyttäjät pääsevät valitsemaan ehdotuksista sivustoille sopivimman. Voittaneen ehdotuksen tekijä kuittaa työstä 5000 euron rahapalkinnon.
 
Äänestysaika on 16.11.-30.11.2020. Äänestämään pääset tästä!

Kilpailuun tuli yli 80 ehdotusta - äänestykseen valittiin näistä 10

Kilpailuun ilmoittautui mukaan määräaikaan mennessä yli 200 henkilöä ja lopulta ehdotuksia saatiin yli 80 kappaletta. Ehdotusten joukosta tehtiin kaupungin toimesta esikarsinta, jonka pohjalta äänestykseen valittiin lopulta 10 ilme-ehdotusta.

Ehdotusten joukosta voittajan valitsevat puhtaasti äänestäjät, jotka eivät kuitenkaan tiedä, ketkä vaikuttavat ehdotusten takana. Ehdotuksen tehneitä on kilpailun ohjeissa pyydetty olemaan paljastamatta omaa ehdotustaan esim. somessa, jotta ulkoasuäänestys voidaan toteuttaa puhtaasti ehdotuksen - ei sen takana vaikuttavan suunnittelijan - perusteella.

Voittanut ehdotus toimii pohjana kaupungin verkkosivujen pääsivun ilmeelle (www.jyvaskyla.fi). Lopulliseen ilmeeseen vaikuttavat ehdotuksen lisäksi myös saavutettavuusvaatimukset, kaupungin visuaalinen ilme sekä käytössä olevan julkaisujärjestelmän ominaisuudet. Uusi ilme näkyy kaupungin sivuilla keväällä tai alkukesällä 2021.

Kilpailuun osallistujille tarkat ohjeet sekä valmiit sisällöt suunnittelutyöhön

Kilpailussa ei suunnitella koko sivustoa nollasta.  Kaikki ulkoasuehdotukset on tehty samojen ohjeiden perusteella ja saman ”rautalankamallin” mukaisesti. Käyttäjille on annettu suunnittelutyöhön myös valmiit teksti- ja kuvamateriaalit sekä kerrottu esimerkiksi kuvien ja elementtien asemointia ohjaavat reunaehdot. Suunnittelijalla on kuitenkin ollut vapaus päättää sivuston väreistä, fonteista sekä käytettävistä muodoista. Näin ehdotukset eroavat toisistaan ja yleisö saa siten päättää, mihin suuntaan sivuston ulkoasua tulee viedä.

Kaupunki on uudistanut sivuston samalla, kaupunkilaisia osallistavalla periaatteella jo vuodesta 2002 alkaen. Verkkosivujen nykyinen ulkoasu pohjautuu vuoden 2015 järjestetyn kilpailun voittajaehdotukseen. Kilpailun yhtenä johtoajatuksena on, että sivustojen käyttäjät saavat osallistua suunnitteluun ja toisaalta kuka tahansa uusi tai vanha suunnittelija voi saada kädenjälkensä näkyville näkyvien verkkosivujen suunnittelutyössä. Kaupungin sivuilla käy kuukausittain yli 200 000 kävijää.

Toivomme runsasta osallistumista äänestykseen ja kiitämme jo tässä kohtaa kaikkia aktiivisia suunnittelutyöhön osallistuneita ehdotuksistaan. Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ja niiden taustalla vaikuttaneet suunnittelijat tullaan julkaisemaan kaupungin verkkosivuilla äänestyksen ratkettua.

Lisätietoja
verkkoviestintäpäällikkö Mikael Ratschinskij
p. 014 26 61564

Asiasanat: