Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Päivää juhlistetaan 16.-22.11. teemalla lapsen oikeus tulevaisuuteen. Lapsen oikeuksien päivä on tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa virallinen liputuspäivä. Nostetaan siis perjantaina liput salkoon!

Lisätietoja

suunnittelija Maria Poikonen, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut
p. 014 266 4247
maria.poikonen(at)jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki juhlistaa viikkoa tänä vuonna verkossa: kaupunkilaiset kutsutaan juhlimaan lapsen oikeuksia juhlavideon välityksellä kotona, koulussa, päiväkodissa tai missä vaan! Juhlavideo on vapaasti katsottavissa myös teemaviikon jälkeen. Haastammekin kaikki kaupunkilaiset mukaan viettämään lapsen oikeuksien päivää ja unelmoimaan. Tulevaisuus ei tule, vaan se tehdään!

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto lasten haastateltavana

Juhlavideolla kaupunginjohtaja Timo Koivisto on Lasten Parlamentin edustajan Moa Tuomisen haastateltavana vastaamassa hauskoihin ja kiperiinkin kysymyksiin, jotka liittyvät lasten arkeen ja tulevaisuuteen Jyväskylässä. Timon tentin jälkeen nautitaan Muuan Mies Ismo Puhakan tunnelmallisesta minikeikasta. Lopuksi taidekasvattaja Kati Karvonen ja nuorisovaltuustosta Viivi Mikkonen ja Iida Väisänen näyttävät ohjeet, miten voi tehdä oman #SaaUnelmoida -mielenilmauskyltin piirtäen tai kirjoittaen.

Mikä on sinun unelmasi? Miltä haluaisit tulevaisuuden näyttävän? Entä mitä haluaisit muuttaa paremmaksi?  Videon suunnittelusta on vastannut kulttuuri- ja osallisuuspalvelut yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon, Jyväskylän LastenParlamentin ja nuorisovaltuuston kanssa.

Lapsen oikeuksien päivän juhlavideo 20.11.2020.

Jyväskylän taidemuseolla tehtävärasteja lapsen oikeuksista

Lapsen oikeuksien viikon aikana Jyväskylän taidemuseon Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelystä löytyy lapsen oikeuksiin liittyviä rastitehtäviä, joiden kautta teemaa voi käsitellä museoretken yhteydessä. Lapsen oikeuksien päivänä taidemuseoon on vapaa pääsy.

Lapsiystävällinen kunta Jyväskylä -nettisivut julkaistaan juhlaviikolla

Jyväskylän kaupungin Lapsiystävällinen kunta -sivusto avautuu lapsen oikeuksien viikolla. Sivulle ohjautuu eri palveluista tietoa meneillään olevista lapsiystävällisistä teoista. Sivuston kautta löytyy myös lapsen oikeuksiin liittyvää opetusmateriaalia lasten ja nuorten kanssa toimiville kasvattajille.

Lapsiystävällinen kunta Jyväskylä -sivusto