Jyväskylä osallistuu marraskuussa valtakunnalliseen Pyöräilytalvi-kampanjaan. Pyöräliiton organisoima kampanja nostaa esille ympärivuotisen pyöräilyn iloa ja mutkattomuutta. Pyöräily kannattaa vuodenajasta riippumatta.

Osana kampanjaa Jyväskylässä järjestetään maanantaista perjantaihin 16.–20.11. viisi katutapahtumaa. JYPS ry:n järjestämissä tapahtumissa jaetaan ilmaiseksi yhteensä 1200 ledivaloa valottomille fillarilla kulkeville – 450 Alvan lahjoittamaa etuvaloa ja 750 Pyöräliiton hankkimaa takavaloa. Valojen lisäksi jaossa on heijastinteippiä. Kiitoksena kaikille kävellen ja pyörällä kulkeville on tarjolla kuumaa mehua, Reilun kaupan luomuteetä ja -kahvia sekä Pandan lakupatukka.

Tapahtumissa on tarjolla parhaat vinkit talvella fillaroimiseen sekä jaossa uuteen tieliikennelakiin perehdyttäviä opasvihkosia sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -pyörätarroja. Myynnissä on myös I Cycle JKL -huppareita.

#Pyöräilytalven tapahtumat Jyväskylässä

  • Ma 16.11. klo 14–17, Lutakonaukio, Kilpisen sillan lähellä
  • Ti 17.11. klo 14–17, yliopisto, Liikunnan edusta, Keskussairaalantie 4
  • Ke 18.11. klo 14–17, pihakatu, ravintola Katriinan edusta, Kauppakatu 11 (Katriina tarjoaa osallistujille lounaan erikoishintaan: keitto 5 € tai paistos 6 €)
  • To 19.11. klo 14–17, Aren aukio, Puistokatu 1
  • Pe 20.11. klo 14–17, pihakatu, Kirkkopuiston kohdalla, Kauppakatu 19.

Pyöräilypormestari Eemil mukana menossa

Maanantaina 16.11. mukana valoja jakamassa on Jyväskylän lapsipyöräilypormestari Eemil Penttinen. Häneltä saa myös oivia vinkkejä ympärivuotiseen pyöräilyyn, sillä tänä syksynä pormestarin tehtävät aloittanut 10-vuotias Eemil taittaa koulumatkansa pyörällä läpi vuoden.

- Talvella voi pyöräillä ihan yhtä hyvin kuin kesälläkin, kunhan muistaa pukea tarpeeksi päälle, jos on kovin kylmä. Ja muistaa tietysti myös valot pyörään, eteen valkoinen ja taakse punainen, jos ajaa hämärässä ja pimeällä. Nastarenkaista on iso apu liukkailla, vinkkaa Eemil.

Tapahtumat järjestää Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry osana Kyllä fillareille -hanketta yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Polkaise siis paikalle ja kutsu myös kaverisi mukaan! Somessa kampanjaa voi seurata tunnisteella #pyöräilytalvi.

Lisätietoja:

  • Kyllä fillareille -hankkeen projektipäällikkö Teemu Tenhunen, JYPS, 041 544 2195, pj[at]jyps.fi
  • fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki, 014 266 8063, kati.kankainen[at]jyvaskyla.fi