19 Jyskän koulun oppilasta on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut maanantaina 2.11. ja karanteenit on asetettu 12.11. saakka. Terveydenhuolto on soittanut kaikille karanteeniin määrättyjen lasten huoltajille, ja he ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.

Lisätietoja: 

- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985
- tartuntatautivastuulääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486 

Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää ja oppilaat voivat palata kouluun karanteenin jälkeen perjantaina 13.11. 

Muutoin Jyskän koulun toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteenissa olevat terveet oppilaat sekä henkilökunta voivat tulla kouluun normaalisti. Koulu on informoinut koteja tilanteesta omalla viestillään.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni.

Ohje on myös käännetty usealle kielelle, muun muassa englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi. 

Koronatartuntojen lukumäärä Jyväskylässä on laskussa: viime viikolla eli viikolla 45 tartuntoja todettiin yhteensä 13 kappaletta, kun viikolla 44 tartuntoja oli 27 kappaletta, viikolla 43 55 ja viikolla 42 peräti 108 kappaletta.

Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.