Kypärämäen koulun 44 oppilasta on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 29.–30.10. ja karanteeni kestää maanantaihin 9.11. saakka.

Karanteeniin määrätyt oppilaat on lähetetty kotiin heti tiistaiaamuna. Oppilaiden huoltajat saavat Wilma-viestin koulupäivän muuttumisesta etäopetukseksi sekä ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä. 

Terveydenhuolto on jo tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat, ja he ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena.  
Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää ja oppilaat voivat palata kouluun karanteenin jälkeen tiistaina 10.11. 

Muuten Kypärämäen koulun toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat voivat tulla kouluun normaalisti. 

Koulun henkilöstö on käyttänyt Jyväskylän kaupungin voimassa olevien henkilöstöohjeiden mukaisesti maskia tai visiiriä 26.10. alkaen. Kypärämäen koululta karanteeniin ei jouduta asettamaan yhtään henkilökunnan jäsentä. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje  

Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu  
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, puh. 014 266 4984