Jyväskylän kaupungin Keljon pitkäaikaishoidossa on ilmennyt koronatartuntoja, jonka johdosta osasto 1 on tällä hetkellä karanteeninomaisissa olosuhteissa. Karanteeniin on asukkaiden lisäksi määrätty myös 11 työntekijää.

Karanteenijakson pituus tarkentuu, kun tilannekuva tarkentuu tehtävien testien myötä. Keljossa on yhteensä 77 asukasta ja 66 työntekijää.   

Osastot 1 ja 2 ovat molemmat toistaiseksi vierailukiellossa. Kaikki osasto 1:n asukkaat testataan, myös henkilökunta on testattu. Osasto 1 asukkaiden omaisiin ollaan parhaillaan yhteydessä ja kerrotaan tilanteesta.  Osa omaisista on tavoitettu jo lauantai-iltana ja soittokierrosta jatketaan sunnuntaina. Keljon asukkaiden tilannetta seurataan tiiviisti ja omaisiin pidetään yhteyttä myös karanteenin ajan.   

-Keljon pitkäaikaishoidon kaikki hoitajat ovat käyttäneet suojaimia ohjeiden mukaisesti ja omaisten vierailut on toteutettu tähän saakka aiempien, tiukennettujen turvaohjeiden mukaisesti, toteaa palvelujohtaja Maarit Raappana.  

Toimintaa Keljon pitkäaikaishoidossa jatketaan karanteenissa mahdollisimman normaalisti. Terveydenhuollon viranomaiset seuraavat tartuntatautitilannetta ja antavat tarvittaessa lisätoimintaohjeita.  
 
Lisätietoja:   
Palvelujohtaja Maarit Raappana, Ikääntyneiden palvelut, puh. 014 266 3634  
palvelupäällikkö Eeva-Liisa Tammi, Ikääntyneiden asumispalvelut, puh. 014 266 3825  
Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302