Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Jyväskylän taidemuseo siirtää tämän vuoden Jouluisen taidebasaarin vuoteen 2021. Jouluinen myyjäistapahtuma oli tarkoitus järjestää viikonloppuna 12.–13.12.

Vallitsevan ja ennalta-arvaamattoman koronatilanteen vuoksi Jyväskylän taidemuseo on päättänyt siirtää tämän vuoden Jouluisen taidebasaarin vuoteen 2021. Tärkeimpänä oli pohtia tapahtuman turvallisuutta kaikkien osallistujien kannalta. Jouluinen taidebasaari on ollut jo vuosia hyvin suosittu joulutapahtuma, jossa on käynyt viikonlopun aikana 2500–3000 kävijää. Tapahtuman toteuttamista harkittiin pitkään, mutta perinteisessä muodossaan tapahtumaa olisi tänä vuonna ollut mahdotonta järjestää turvallisesti.

Taidebasaarille valituille myyjille lähetettiin myös kysely, jonka avulla kartoitettiin mielipiteitä taidebasaarin toteutumisesta myyjien näkökulmasta. Koronatilanteen luoma epävarmuus ja huoli kannattavuudesta näkyi myös heidän vastauksissaan. Tapahtuman peruuntumisen myötä tämän vuoden myyjävalinnat ovat kuitenkin voimassa myös ensi vuonna.

Jouluinen taidebasaari järjestetään seuraavan kerran 11.–12.12.2021. 

Vaikka taidebasaari peruuntuu tältä vuodelta, joulua ei ole peruttu!

Jyväskylän taidemuseon ja Galleria Ratamon museokauppoihin rakennetaan Jouluiset pop up -myymälät, joissa on myytävänä muun muassa paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten monipuolisia tuotteita. Pop up -myymälät rakennetaan valmiiksi Jyväskylän joulunavausviikonloppuun mennessä ja ne ovat avoinna yleisölle joulusesongin ajan 27.11.–31.12. 

Samaan aikaan taidemuseon ikkunassa tulee ilahduttamaan myös kuudennetta kertaa toteutettava jouluikkuna, jonka ideoi ja rakentaa jyväskyläläinen kuvataiteilija Jonna Suurhasko.

Lisätietoja:
Sanna Lahti, amanuenssi, sanna.lahti(at)jyvaskyla.fi