Lisätietoja

Olosuhdepäällikkö Jouni Arnberg
p. 014 266 4319, jouni.arnberg[a]jyvaskyla.fi

Kauan odotetulle skeitti- ja trialpyöräilyhallille on viimein löytynyt sopivat tilat Jyväskylän Seppälästä. Uuden hallitilan löytäminen ei ole ollut yksinkertaista, sillä soveltuvan hallitilan valinnassa on tullut huomioida rakentamistarpeet, esteettömyys, erilaiset lupaprosessit ja sijainti. Uusi halli sijaitsee vilkkaalla Seppälän alueella osoitteessa Alasinkatu 1–3. Halli tulee kuulumaan Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen pohjoiseen hoitoalueeseen. Jyväskylän edellinen pressurakenteinen skeittihalli Salmirannassa jouduttiin purkamaan keväällä 2019, koska sen rakenteet olivat heikentyneet vuosien saatossa käyttökelvottomaan kuntoon.

Uusi halli tulee olemaan skeittareiden ja trialpyöräilijöiden käytössä arviolta alkuvuodesta 2021. Halli on saanut jo käytön poikkeamisluvan ja rakennusluvan hakuprosessi on käynnissä. Lupaprosessin ollessa valmis hallin tarvittavat sisätilojen rakennustyöt kilpailutetaan. Olosuhteiden suunnittelu tehdään yhteistyössä paikallisen Jyväskylän Rullalautailijat Ry:n kanssa.

Yhteensä hallin koko on noin 900 neliötä, josta skeittihalliin kuuluu 550, trialpyöräilyyn 130 ja AKK Sports Oy:n toimitiloihin 240 neliötä. Rakentamisaikataulun lisäksi hallin kassa-, kulunvalvonta- ja turvallisuusjärjestelmät ovat selvityksessä. Toimintamallia suunnitellaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen kanssa.

Skeittihallin sisäänkäynti Seppälässä

Uuden skeittihallin sisäänkäynti.