Jyväskylän kaupunki on suositellut asukkailleen, että kaikki yli 15-vuotiaat asukkaat käyttäisivät kasvomaskia liikkuessaan julkisissa tiloissa. Maskisuosituksella pyritään huolehtimaan kaikkien jyväskyläläisten turvallisuudesta.

Varhaiskasvatuspalvelujen osalta suositus tarkoittaa, että yli 15-vuotiaan lasta päiväkotiin ja perhepäivähoitoon tuovan ja hakevan, toivotaan edelleen käyttävän maskia varhaiskasvatuspaikan sisä- ja ulkotiloissa, perhepuistoissa, perhekerhoissa ja perhekahvilassa. Myös työntekijöiden suositellaan käyttävän maskeja/visiirejä varhaiskasvatuksen työtehtävissä. Työnantaja hankkii maskit/visiirit työntekijöille.  

Lapsen vasu-keskustelut tai esiops-keskustelut hoidetaan pääsääntöisesti etäyhteydellä. Vasu-keskusteluja lähipalavereina järjestetään vain uusien perheiden kanssa ja tällöin kaikki palaveriin osallistuvat käyttävät maskeja.  

Voimassa olevien kokoontumisrajoitusten takia, ei perinteisiä vanhempainiltoja tai joulujuhlia järjestetä. Varhaiskasvatuspalveluissa etsitään uusia tapoja kertoa vanhemmille toiminnasta ja käydä keskusteluja heidän kanssaan. Myös joulua juhlistetaan uudenlaisin menetelmin.    

Lisätietoja:  
palvelujohtaja Päivi Koivisto, varhaiskasvatuspalvelut, p. 014 266 3198  
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, p. 014 266 3269