Jyväskylän Keski-Palokan koulusta 148 oppilasta sekä 23 henkilökunnan jäsentä määrätään karanteeniin 1.11. saakka mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin joutuu oppilaita 1., 4., 5., ja 6. luokalta.


25.10. KLO 21 TULLUT TARKENNUS TIEDOTTEESEEN:

Kaikkien Keski-Palokan koulun oppilaiden suositellaan jäävän kotiin maanantain ajaksi. Asiasta on lähetetty koteihin uusi Wilma-viesti sunnuntaina 25.10. hieman ennen klo 21. Syynä suositukseen on jäljityksessä saadut lisätiedot, joiden myötä karanteeniin laajuutta vielä tarkennetaan maanantain aikana. 

Koulu on lähettänyt asiasta viestin karanteeniin määrättävien lasten huoltajille sekä henkilökunnalle sunnuntai-iltana. Lisäksi kaikille koulun oppilaiden huoltajille on lähetetty Wilma-viesti, jossa kerrotaan yleisemmin tilanteesta. Ja vielä hieman ennen yhdeksää illalla tarkentava viesti, jossa suositellaan kaikille kotiin jäämistä maanantain ajaksi, koska karanteenin laajuus tarkentuu maanantain aikana. 

Terveydenhuolto on jo myös aloittanut henkilökohtaiset yhteydenotot kaikkiin karanteeniin määrättävien perheisiin ja henkilökunnan jäseniin. Soittokierros tulee jatkumaan vielä maanantaina. Terveydenhuolto antaa puhelimissa tarkemmat ohjeet karanteenista ja altistuneet ohjataan koronatestiin. 

Karanteeniin määrättävät lapset saavat tarkemmat ohjeet etäopiskelusta koululta viimeistään maanantaina. Toisin kun aiemmin tiedotettiin, oppilaiden suositellaan jäävän kotiin maanantaiksi, koska karanteenin laajuutta tarkennetaan vielä maanantain aikana. Mikäli oppilas kuitenkin tulee kouluun, järjestetään hänelle opetus koulupäivän ajanKaikkiaan Keski-Palokan koulussa on noin 550 oppilasta.

Myös 4.−6. luokkien siirtymistä etäopetukseen loppuviikoksi valmistellaan

Koulu pystyy järjestämään opetuksen maanantaina poikkeusjärjestelyin, mutta päätöstä koulun 4.−6-luokkalaisten siirtämistä etäopetukseen tiistaista 27.10. alkaen loppuviikoksi valmistellaan parhaillaan. Päätöksen asiasta tekee maanantaina kokoontuva Jyväskylän kaupungin yksilöasiainjaosto.

Jos esitys hyväksytään, etäopetukseen siirtyvät kaikki 4.−6. luokat tiistaina 27.10. Koululta annetaan tarkemmat ohjeet etäopetukseen siirtymisestä maanantain aikana. Sekä etäkoulu että karanteenit päättyvät 1.11. ja kouluun voi palata terveenä 2.11.

1.−3.-luokkalaiset, vuosiluokkien 4.−6. erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa karanteenissa olevia oppilaita lukuun ottamatta.

Karanteenilla rajoitetaan viruksen leviämistä

Terveydenhuolto antaa karanteeniin jääville perheille ja työntekijöille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on 10 päivää viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, joka on tässä tapauksessa ollut 22.10.
 
Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä mahdollinen tartuntaketju katkaisemalla. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa. 
 
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
 
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.  
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, 
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti p. 014 266 4985 
 

Kaupunginosa: