Kuokkalan päiväkodista 28 lasta ja Polttolinjan esiopetusryhmästä 30 lasta sekä näistä yhteensä 11 henkilökunnan jäsentä on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Terveydenhuolto on ollut puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen perheisiin ja henkilökunnan jäseniin.

Altistumiset ovat tapahtuneet 20. ja 21.10. Altistuneiden karanteeni kestää altistumispäivästä riippuen 30. tai 31.10. saakka ja päiväkotiin ja esiopetukseen voi palata terveenä maanantaina 2.11. Terveydenhuolto on ollut puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättyjen perheisiin ja henkilökunnan jäseniin. He ovat saaneet ohjeet karanteenista ja heidät ohjataan koronatestiin.
 
Jos Jyväskylän kaupungin terveydenhuollosta ei ole oltu puhelimitse yhteydessä huoltajiin, voi lapsi tulla normaalisti terveenä päiväkotiin ja esiopetukseen maanantaina 26.10. Varhaiskasvatuksesta on informoitu päiväkodin ja esiopetuksen lasten huoltajia omalla viestillä tarkemmista järjestelyistä.

Terveydenhuolto antaa karanteeniin jäävien huoltajille ja työntekijöille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on 10 päivää ja päiväkotiin ja esiopetukseen voi palata terveenä maanantaina 2.11.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. 

Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje
Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Päivi Koivisto, p. 014 266 3198 
 

Kaupunginosa: