Jyväskylässä kuudesluokkalaisilla on mahdollisuus hakea urheiluluokalle Kilpisen tai Viitaniemen kouluun. Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat 21.10. Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan hakukäytänteistä, käytännön soveltuvuuskokeesta ja oppilaaksi valinnan kriteereistä.

Lisätietoja: 
rehtori Juhani Lehtimäki, Kilpisen yhtenäiskoulu, puh. 014 266 4661 
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, puh. 014 266 4690 

Urheiluluokkaopetukseen haetaan sähköisellä haulla Wilma-järjestelmässä ajalla 23.10.-6.11.2020. Ulkopaikkakuntalaiset ja yksityisten koulujen oppilaat voivat hakea urheiluluokalle Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta löytyvällä paperisella hakemuksella. Oppilas ilmoittaa hakemuksessa, kumpi kouluista, Kilpisen vai Viitaniemen koulu, on ensisijainen toive. Hakea voi molempiin tai vain toiseen kouluun.  

Urheiluluokalle hakeminen on samalla ilmoittautuminen Hipposhallissa järjestettävään käytännön soveltuvuuskokeeseen. Keskiviikkona 9.12. soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki urheiluluokalle hakevat tytöt. Poikien soveltuvuuskoepäivä on torstai 10.12. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun soveltuvuuskokeeseen, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin koulujen aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta. 

Liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon sähköpostiviestillä 15.1.2021. 

Urheiluluokan tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä–viisi tuntia viikossa.  7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisaineista.  

Jyväskylän perusopetuksen urheiluluokat kuuluvat Suomen olympiakomitean valtakunnalliseen urheiluyläkouluverkostoon. Valtakunnan tasolla toiminnan laadun varmistamiseksi on sovittu yhtäläinen soveltuvuuskoe sekä toiminnan tavoitteet ja sisällöt.