Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Kari Häkkinen
p. 014 266 4291, kari.hakkinen[a]jyvaskyla.fi

Nyrölän polku on suosittu ulkoilukohde Jyväskylän alueella. Nyrölän polku sijaitsee noin 25 kilometriä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen. Polun pituus on noin 3,6 kilometriä ja se huipentuu vetolossilla tehtävään veden ylitykseen. Vetolossin takana saaressa on nukkumiseen soveltuva kaksoislaavu, tulisija, hella, huussi ja laituri. Alun perin reitti on Nyrölän kyläyhdistyksen talkootöillä rakentama ja ylläpitämä, mutta nyt reitin ylläpidosta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Virtuaalikierros mahdollistaa polun kiertämisen kaikille

Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla Nyrölän polun pääsee kiertämään nyt myös virtuaalisesti. Näin laaja virtuaalikierros luonnossa on ainutlaatuinen Suomessa, sillä näkymiä on yli 70. Virtuaalikierroksella polun voi kiertää kokonaisuudessaan kumpaan suuntaan tahansa, hyppiä paikkojen välillä kartan oikoteitä pitkin, tarkastella luontotietoutta infotaulujen linkkien kautta sekä piipahtaa polulta metsään tai vaikka puuceehen. Muutamassa paikassa maisemia voi vertailla kevään ja syksyn välillä.

Virtuaalikierroksen avulla luontoon voi viedä jonkun, joka ei sinne itse pääse. Virtuaalikierrosta voi käyttää myös esimerkiksi etämatkailuun, ennakoivaan reittisuunnitteluun tai opetustarkoitukseen, ilman ruuhkia polun varrella.

Nyrölän polku ja virtuaalikierros Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla 

Kaupunginosa: