Keväällä 2021 Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa kaksi uutuutta ja yhden toiveuusinnan. Suurelle näyttämölle saadaan kantaesityksenä Peter Høegin jännitysnäytelmä Susanin vaikutus. Pienelle näyttämölle uusintaensi-iltaan tuodaan Ingmar Bergmanin klassikkoteksti Kohtauksia eräästä avioliitosta. Pienellä näyttämöllä nähdään myös elämyksellinen lauluilta Jukeboksi.

Peter Høegin menestysromaaniin perustuva Susanin vaikutus suurelle näyttämölle

Kevään suuren näyttämön uutuutena nähdään monikerroksinen jännitysnäytelmä Susanin vaikutus, joka saadaan ensi-iltaan lauantaina 13.2. Peter Høegin samannimiseen menestysromaaniin perustuva teos kertoo kriisin uhkaamasta nyky-Tanskasta, jonka hallitus valmistelee salaista suunnitelmaa rajatun ihmisjoukon pelastamiseksi ja uuden sivilisaation luomiseksi. Susan Svendsen värvätään ottamaan suunnitelmasta selvää, sillä hänellä on maaginen kyky saada ihmiset uskoutumaan itselleen. Tehtävä saattaa hänet keskelle vaarallista juonittelua, jossa hänen koko perheensä on hengenvaarassa. Pohjoismaisten dekkarien tunnelman sekä toimintaelokuvan keveyden sävyttämä näytelmä on Suomen kantaesitys, ja sen ohjaajana vierailee Miko Jaakkola. Susanin roolissa nähdään Outi Condit (vier.).

Ingmar Bergmanin Kohtauksia eräästä avioliitosta uusintaensi-iltaan

Keväällä 2020 täysille katsomoille ennen koronaviruksen aiheuttamaa keskeytystä esitetty Kohtauksia eräästä avioliitosta tuodaan pienelle näyttämölle toiveuusintana keskiviikosta 3.2. alkaen. Ingmar Bergmanin klassikkoteksti kuvaa intensiivisesti ja koskettavasti pitkän parisuhteen syvimpiä ristiriitoja ja hauraimpia kulisseja sekä omien halujen ja unelmien toteuttamisen hintaa. Intohimodraaman ohjaa Hilkka-Liisa Iivanainen (vier.). Pääparin rooleissa nähdään Hegy Tuusvuori ja Henri Halkola (vier.).

Jukeboksi toteuttaa musiikkitoiveita pienellä näyttämöllä

Jukeboksi – musiikkitoiveita ja tarinoita toiveiden takaa tuo pienelle näyttämölle katsojien toivekappaleita 13.2. alkaen. Musiikkitoiveisiin liittyvät aitojen ihmisten muistot ja kokemukset on sovitettu näyttämölle elämykselliseksi ja koskettavaksi illaksi. Tarinoita tulkitaan elävästi niin laulun ja musiikin kuin liikkeenkin kautta. Lavalla nähdään teatterin lauluvoimaisia näyttelijöitä ja kapellimestari Lasse Hirvi. 

Luvassa myös monipuolisesti vierailuja, yhteistyöesityksiä ja keikkoja

Omien esitysten lisäksi teatterin näyttämöillä nähdään keväällä totuttuun tapaan myös kiinnostavia vierailuja, yhteistyöesityksiä ja sunnuntaikeikkoja. Ohjelmisto täydentyy lähiaikoina. Ohjelmistossa jatkavat myös syyskaudella ensi-iltansa saaneet musikaaliklassikko West Side Story, Sydänmaa-draama, satuklassikko Lumikuningatar, komedia Korjaamo sekä draama Vuoriston kaunotar. Lisätietoa kevään ohjelmistosta löytyy ohjelmistosivultamme.  

Kevään esitykset ovat tulleet myyntiin teatterin lippumyymälään ja www.lippu.fi-verkkokauppaan tänään keskiviikkona 14.10. Paikkoja esityksiin myydään tämänhetkisen turvavälit toteuttavan katsomokapasiteetin mukaan.

Kuvat: https://www.flickr.com/photos/157867543@N05/albums/72157716397883408

Lisätietoja:
vt. teatterinjohtaja Tuukka Toijanniemi p. 046 921 4212
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi p. 040 556 9810
tiedottaja Kerttu Keto p. 050 311 8916