Jyväskylän kaupunki uusii www.jyvaskyla.fi -sivustonsa ilmeen perinteisen tapaan, eli ulkoasukilpailulla. Kilpailuun osallistuvat työt laitetaan www-sivuston käyttäjien äänestettäviksi ja voittaneen ehdotuksen tekijä palkitaan 5000€ rahasummalla.

Voittaneen ehdotuksen pohjalta laaditaan kaupungin pääwww-sivustolle (www.jyvaskyla.fi) uusi ilme. Lopulliseen ilmeeseen vaikuttavat ehdotuksen lisäksi myös saavutettavuusvaatimukset, uudistettu brändi sekä julkaisujärjestelmän uudet ominaisuudet. Uusi ilme näkynee kaupungin sivuilla keväällä/alkukesästä 2021.

Kilpailussa ei suunnitella koko sivustoa nollasta, vaan ulkoasu valmiiksi annetun, melko tiukankin rautalankamallin päälle.

Ulkoasusuunnittelijat, tämä on teille

Nyt ensimmäisessä vaiheessa etsimme ulkoasulle suunnittelijoita. Voittaneen ehdotuksen tekijä saa 5000€ (paitsi, jos ehdotuksen on tehnyt kaupungin työntekijä työaikanaan), muut saavat työstään näkyvyyttä, hyvän mielen ja kokemusta. Äänestykseen osallistuva ehdotus on yksi jpg-muotoinen suunnitelma kaupungin etusivusta.

Osallistujaksi pääsee lähettämällä siitä sähköpostia (mikael.ratschinskij@jyvaskyla.fi) viimeistään 25.10.2020. Deadline ehdotuksille on 8.11. klo 23.59. Paluupostissa kukin osallistuja saa tarkemmat ohjeet ja materiaalipaketin ehdotukseen. Jos ehdotuksia tulee todella paljon, tai jos ne eivät noudata ohjeita, varaamme oikeuden tehdä ehdotuksille esikarsinnan ennen äänestystä.

Taustaa kilpailulle

Kilpailussa on kyse kaupungin pitkästä perinteestä. Kilpailun ajatuksena on, että sen kautta voi kuka tahansa uusi tai vanha suunnittelija saada itselleen kuntatason referenssin suunnittelutyöstä sekä rahallisen korvauksen käyttämästään ajasta.
 
Halusimme jatkaa kokeilua, mutta pelkän jpg:n suunnittelu ei ole koko kokonaisuus verkkosivujen uudistamisesta. Kaupungilla on käynnissä brändin kirkastaminen ja osana työtä tehdään myös markkinointi-ilmeen freesausta. Samaan aikaan päivitetään verkkosivujen teknistä puolta tuoreempaan versioon. Tekemällä oman ehdotuksen www-sivuston ulkoasukilpailussa voi suunnittelutyöstä kiinnostunut vaikuttaa osaltaan kaupungin viestinnän uudistamistyöhön.

Lisätietoja ja materiaalit
mikael.ratschinskij@jyvaskyla.fi
p. 014 266 1564

Asiasanat: