Karanteenit eivät vaikuta syyslomaviikon päivystyshoidon järjestelyihin

Lisätietoja: 
sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 4033 
 

Jyväskylän varhaiskasvatuksen päiväkodeista on maanantaina 12.10. määrätty lisää lapsia ja työntekijöitä karanteeniin mahdollisen koronavirusaltistuksen takia. Huhtasuon päiväkodista karanteeniin määrättiin jo viikonloppuna yhteensä 51 lasta ja henkilökunnan jäsentä. Maanantai-iltana karanteeniin määrättyjen joukko kasvoi vielä 15 henkilöllä. Tikan päiväkodista karanteeniin maanantaina määrättiin 22 lasta ja henkilökunnan jäsentä.  Karanteenit eivät koske koko Huhtasuon ja Tikan päiväkoteja, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. Asiakasperheille on lähetetty Tieto Edu-viestit aiheesta.   

Terveydenhuollosta on saatu mahdollisesti altistuneiden lasten vanhemmat kiinni ja ohjeistettu karanteenista. Kaikki altistuneet ja oireilevat lapset ohjataan myös koronatestiin.  

Huhtasuon ja Tikan päiväkoteihin on keskitetty kummankin alueen syylomaviikon varhaiskasvatusjärjestelyt. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset ja henkilökunta voivat tulla päiväkotiin normaalisti. Jos Jyväskylän kaupungin terveydenhuollosta ei ole oltu puhelimitse yhteydessä perheeseen, voi lapsi tulla normaalisti päiväkotiin terveenä.  

Terveydenhuolto on antanut karanteeniin jääville perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta. 

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   
Jyväskylän kaupungin koronasivu