Jyväskyläläisestä yksityisestä Päiväkoti Lammastarhasta on yhteensä 25 lasta ja henkilökunnan jäsentä asetettu tänään karanteeniin päiväkodissa mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä lasten huoltajiin ja henkilökuntaan tämän päivän aikana ja ohjeistavat karanteenista. Kaikki altistuneet lapset ohjataan koronatestiin. Terveydenhuolto on antanut karanteeniin jääville perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, joka on tässä tapauksessa ollut 5. ja 6.10.2020. 

Päiväkoti on informoinut asiakasperheitä tilanteesta omalla viestillään. Syysloman tai muun poissaolon jälkeen päiväkotiin palaavien hoitopaikkajärjestelyistä tiedotetaan perheitä suoraan päiväkodista.   
  
Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa. 
  
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. 
  
Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje 
Ohje on käännetty myös englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu
 
Päiväkoti Lammastarha  
  
Lisätietoja:  
- Päiväkoti Lammastarha, päiväkodin johtaja Marketta Hienonen, puh. 045 111 4187