Lisätietoja:

-osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen, hanna.tenhunen(at)jyvaskyla.fi p. 014 266 7270

-osallisuuskoordinaattori Hilda Hakkarainen, hilda.hakkarainen(at)jyvaskyla.fi p. 014 266 8213

Jyväskylän Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilussa on käynnissä kampanjointiaika. – Kaikki Mesenaatin alustalle viedyt kampanjat ovat hienoja ja hyvin suunniteltuja. Kampanjantekijät keräävät tällä hetkellä hankkeilleen joukkorahoitusta myymällä vastikkeita. Kaupunki on mukana yhtenä rahoittajana kahdessa kampanjassa, osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen kertoo.

Toinen kaupungin ehdollisen rahoituslupauksen saaneista kampanjoista on taiteilijakollektiivi Ihme Kultin Tue poikkitaiteellista omaehtoiskulttuuria -tapahtuma. Joukkorahoituskampanjan saavuttaessa minimitavoitteensa 5 500 euroa järjestävät Ihme Kultin taiteilijat kaikille avoimen ja maksuttoman, toukokuulle 2021 sijoittuvan tapahtumakokonaisuuden. Viikon kestävän tapahtuman jokaiselle päivälle on tarjolla matalan kynnyksen pientapahtuma tai työpaja. Kampanjan vastikkeina on esimerkiksi taiteilijoiden suunnittelemia postikortteja ja taideprinttejä.

Kaupungin rahoituslupauksen on saanut myös Suomen Tietokonemuseon Tietotekniikan historiaa -näyttely. Joukkorahoituksella pyritään keräämään vähintään 3 000 euroa näyttelyn saamiseksi virtuaalisena nettiin, jossa se olisi kaikkien kiinnostuneiden katseltavissa ilmaiseksi ja myös opetustarkoituksiin. Kampanjaa voi tukea esimerkiksi ostamalla opastetun kierroksen museolla. Yritysten on mahdollista tukea kampanjaa vastikkeella, jolla saa yrityksen logon näyttelyn nettisivuille.

Kampanjahaku on edelleen auki

Uusia kampanjoita voi edelleen jättää Mesenaatin Jyväskylä-alustalle ja kaupungin rahoitus kampanjoille on vielä mahdollista. – Kaupunki oli varautunut tukemaan useampaakin kampanjaa, joten meillä on siis vielä mahdollisuus lähteä mukaan rahoittajaksi uusiin, reunaehdot täyttäviin kampanjoihin. Uusilla ideoilla on kampanjointiaikaa marraskuun loppuun asti, Tenhunen rohkaisee kampanjan aloittamista harkitsevia. Tarkemmat ohjeet ja ehdot kaupungin rahoitukselle löytyvät Jyväskylän kaupungin joukkorahoituskokeilun nettisivulta.

Lisätietoa ja ohjeita joukkorahoituskampanjasta löytyy seuraavista linkeistä:

- Jyväskylän kaupungin Osallistu ja vaikuta – sivusto: https://www.jyvaskyla.fi/joukkorahoituskokeilu

- Mesenaatti.me: https://mesenaatti.me/pro/jyvaskyla/

- Facebook-ryhmä kampanjantekijöille: https://www.facebook.com/groups/772923686795140/