Jyväskylässä on paljastumassa uusi koronatartuntojen ryvästymä. Kuluneella viikolla raportoidusta 13 tartunnasta suurin osa liittyy tavalla tai toisella hieman yli 80 henkeä koonneeseen yksityistilaisuuteen. Kaikki kyseiseen tilaisuuteen osallistuneet on testattu ja asetettu karanteeniin.

Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä ennakoi, että loppuviikosta tehtyjen testien myötä viikonloppuna tullaan saamaan useampia positiivisia testituloksia. 

- Sinänsä hyvä asia on, että tartuntojen alkuperä on tiedossa ja näin tämä ryvästymä sekä mahdollisesti altistuneet on saatu testattua ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat siten edelleen vahvasti terveydenhuollon tiedossa ja vaikka tartuntamäärissä tullaan näkemään hetkellistä nousua, kokonaistilanne on Jyväskylässä huomattavasti parempi kuin vielä kaksi viikkoa sitten, Käsmä rauhoittelee.

Edellinen laaja ryvästymä ilmeni Jyväskylässä reilu kaksi viikkoa sitten, jolloin Jyväskylässä raportoitiin viikon aikana 60 uutta tartuntaa. Viime viikolla tartuntojen määrä oli lopulta 19. Tällä viikolla tartuntoja on raportoitu 13, mutta todennäköisesti hienoista nousua viime viikkoon nähden tulee viikonlopun tulosten myötä. Kahden viikon takaisiin lukemiin ei tulla nousemaan. 

Syyslomaviikon alkaessa kaupunki haluaa kiittää asukkaita vastuullisesta toiminnasta kuluneiden viikkojen aikana. Erityiskiitosta tulee opiskelijoille ja nuorille, joilla maskien käyttö vaikuttaa olevan aktiivisinta. Myös tapahtumissa maskien käyttö on ollut kattavaa. Kaupunki pyytää kuitenkin muistamaan turvallisuusohjeiden noudattamisen myös lomaviikon aikana. 

- Suositukset kannattaa muistaa myös matkustaessa ja vapaa-ajalla liikuttaessa. Pestään käsiä, pidetään turvavälit ja käytetään maskeja. Pienissäkin oireissa hakeudutaan testeihin ja sairastetaan kotioloissa, kaupunginjohtaja Timo Koivisto muistuttelee tänään julkaistulla videolla.

Kaupunginjohtaja Timo Koiviston video koronatilanteesta ja syyslomaviikosta.

Lisätietoja: 
- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
- Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302
 

Asiasanat: