Mankolan yhtenäiskoulun 7.-9.-luokkalaiset toimivat tutkijoina lokakuun ajan Jyväskylän yliopiston vetämässä monikielisyyden ja vieraisiin kieliin liittyvässä vallankäytön tutkimuksessa. Oppilaat tutkimassa monikielisyyttä -kansalaistiedepilotti on osa Euroopan komission rahoittamaa FORTHEM-hanketta.

Lisätietoja:
rehtori Pipsa Teerijoki, Mankolan yhtenäiskoulu, puh. 014 266 7680
Jyväskylän yliopiston FORTHEM-hanke

Eri toimijoiden välisellä kielten opetuksen kehittämisellä on Jyväskylässä pitkät perinteet. Myös Mankolan yhtenäiskoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat tehneet hyvää yhteistyötä erilaisissa projekteissa ja hankkeissa jo aiemminkin.  

Yhteistyöhankkeet tarjoavat kummallekin osapuolelle uusia näkökulmia. Oppilaat pääsevät mukaan mielenkiintoisiin projekteihin ja syventämään oppiaineiden tarjoamia sisältöjä. Yhteistyöhanke tukee muun muassa perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisten osaamisalueiden sekä äidinkielen ja kirjallisuuden oppimista. Projektit tarjoavat erityisesti yliopiston opettajaopiskelijoille arvokkaita käytännön opetuskokemusta.  

-Tässä hankkeessa oppilaat pääsevät äidinkielen ja englannin tunneilla tutustumaan ja tutkimaan, miten esimerkiksi kieli ja vallankäyttö tai kieli ja rasismi voivat kytkeytyä toisiinsa, kuvaa rehtori Pipsa Teerijoki Mankolan yhtenäiskoulusta. 

Lue lisää Jyväskylän yliopistont tiedotteesta