Hyppää pääsisältöön

8.10.2020

Kuva
Valkoinen pakettiauto. Kuva Aulis Mäkinen
Jyväskylän kaupungin liikkuva nuorisotyö tavoittaa ja kohtaa nuoria heidän suosimillaan vapaa-ajanviettopaikoilla niissä kaupunginosissa, joissa ei perinteistä nuorisotilatoimintaa Jyväskylän kaupungin puolesta ole tarjolla. 

Liikkuva nuorisotyö tarjoaa mielekästä tekemistä ja turvallisen aikuisen juttuseuraa muun toiminnan ohessa kahvin tai mehun äärellä. Työvälineenä liikkuvalla nuorisotyöllä on Nuorisopaku. Liikkuva nuorisotyö huomioi toiminnassaan suojaetäisyydet ja hygieniasäädökset. 

Liikkuvan nuorisotyön toimintatapaa avaa nuorisonohjaaja Aulis Mäkinen Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluista. 

-    Menemme sinne missä nuoret ovat eikä odoteta heitä saapuvaksi sinne, missä aikuiset odottavat.  Käymme viikottain esimerkiksi Keltinmäessä, Keljonkankaalla, Puuppolassa, Kuohulla, Vesangassa, Kypärämäessä ja Viitaniemessä. 
-    Toiveita uusista paikoista voi esittää meille Instagramiin (@nuorisopaku) ja Whatsappiin (0505379911)

Nuorisopakun sisältä löytyy myös pakopeli

Nuorisopaku on pyörillä kulkeva nuorisotila, joka kätkee sisäänsä muun muassa pihapelejä (mölkky, yatzy, petanque), koripalloja, jalkapalloja, lentopalloja, sulkapallomailoja, RC-autoja, lautapelejä ja pelikortteja, minipingiksen, äänentoiston, bingon, frisbeegolfkorin ja kiekot, tarkkuusheittopelin sekä laukaisututkan. 

Nuorisopaku parkkeeraa koulun pihaan tai urheilukentän laitaan. Nuoret voivat tulla pelailemaan ohjaajien kanssa tai lainaamaan välineitä omiin peleihin. Ohjattu toiminta, kuten bingo, grillaus ja pakopaku kuuluvat myös pakun toimintaan, unohtamatta erilaisia teemoja.

PakoPaku on lyhyt pakopeli, joka on rakennettu Nuorisopakun sisälle. Suoriutuakseen pelistä pelaajat joutuvat haastamaan perinteisen ajattelutapansa ratkomalla arvoituksia, tutkimaan ympäristöään kätköjä löytäen ja pelaamaan yhteen ryhmänä tehtäviä suorittamalla. Yksi peli kestää noin 20 min ja kerralla mukaan mahtuu 2–3 pelaajaa. Peli on suunnattu viidesluokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Liikkuva nuorisotyö liikkuu tiistaista torstaihin

Liikkuvan nuorisotyön pääsääntöinen toiminta-aika on syksystä kevääseen tiistaista torstaihin klo 16–20. Paku liikkuu satunnaisesti myös viikonloppuisin. Pysähdyspaikkoina toimivat nuorten suosimat vapaa-ajanviettopaikat kuten koulujen pihat, urheilukentät ja puistot. Kohderyhmänä toiminnalle ovat viidesluokkalaiset ja vanhemmat, aina 18 ikävuoteen asti. 

Syysloman jälkeen liikkuva nuorisotyö siirtyy osittain sisätiloihin, jolloin nuorisonohjaajat tavoittaa Puuppolan koulun liikuntasalissa tiistaisin klo 15:30 – 17:00 ja Kuohun koulun liikuntasalissa torstaisin klo 17:30 – 19:30.


 

Lisätiedot: 
Aulis Mäkinen
nuorisonohjaaja 
Jyväskylän kaupunki, nuorisopalvelut 
Liikkuva nuorisotyö
014 266 4228 / 050 526 7528
[email protected]