Vuoden 2020 tapahtuman teemana on ”Oma koti hurjan kallis.” Apua ja tukea asumis- ja velkaantumispulmiin on saatavilla.

Jyväskylän Asunnottomien Yötä vietetään lauantaina 17.10.2020 kaupungin keskustassa, Aren aukiolla kello 18–22. Vuoden 2020 tapahtuman teemana on ”Oma koti hurjan kallis.” 
Jyväskylän tapahtumassa teemaan tartutaan erityisesti velkaantumisen ehkäisyn ja asumisen turvaamisen näkökulmasta. Esimerkiksi koronakriisi vaikeuttaa monien perheiden taloudellista tilannetta ja tuo lisää haasteita muun muassa asumiskustannuksista ja vuokranmaksusta selviämiseen. 

Apua ja tukea asumis- ja velkaantumispulmiin on tarjolla

Tapahtuma muistuttaa tänä vuonna muun muassa siitä, että neuvontaa, apua ja tukea asumis- ja velkaantumispulmiin on saatavissa.
 
–Haluammekin rohkaista ihmisiä ottamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyttä, jos asuminen tai oma taloudellinen tilanne aiheuttaa huolta, projektityöntekijä Hanna-Riikka Alasippola Jyväskylän Katulähetykseltä kannustaa. 

– Jyväskyläläiset voivat ottaa yhteyttä muun muassa aikuissosiaalityöhön Hannikaisenkadun sosiaaliasemalle. Siellä asiakkaan tilannetta lähdetään selvittämään ja hän ohjautuu oikean avun piiriin, selvittää kehittämisasiantuntija Susanna Hult Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä.

Tapahtumassa käytännön asumis- ja talousneuvontaa antavat muun muassa ASTA - vuokra-asukkaiden talousongelmien ehkäiseminen -hankkeiden asumistalousneuvojat Jyväskylän kaupungilta ja Jyväskylän Katulähetykseltä sekä asumisneuvojat Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnoilta ja Jyväskylän kaupungilta.

Tapahtumassa asiaa, puhetta, musiikkia ja tarjoilua

Asunnottomien Yö -tapahtumassa 17.10. klo 18–22 Aren eli Kolmikulman aukiolla on asian lisäksi tarjolla musiikkia, puheenvuoroja ja tarjoilua. Tapahtuman avaa kello 18 kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Asunnottomien Yössä esiintyvät: perkussioryhmä The Häiriötekijät, Mahdollisuusorkesteri, Miro, Heidi, Alavire, Jona sekä illan pääesiintyjä Grainville Train. Asunnottomuusasioiden parissa toimivat tahot ovat paikalla teltoilla ja jalkautuneena. Lisäksi Palvelukeskus Hanskan ja Kaupunginkirkon ovet ovat avoinna 18–22. 

Tapahtuma järjestetään valitseva koronatilanne, turvavälit sekä muut voimassa olevat hygienia-, maski- ja turvasuositukset huomioiden. Tapahtumaan osallistuvia suositellaan käyttämään kasvomaskia. Jos mukana ei satu olemaan maskia, kasvomaskeja on saatavilla myös tapahtumapaikoilla. Tapahtuman järjestäjät muistuttavat tulemaan tapahtumaan vain terveenä. 

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Jyväskylän tapahtuman järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä seurakunnan ja paikallisten järjestöjen kanssa.

https://www.facebook.com/jyvaskylanasunnottomienyo/ 
https://asunnottomienyo.fi/

Lisätietoja:
projektityöntekijä Hanna-Riikka Alasippola, Pyöröovesta ulos -hanke/Jyväskylän katulähetys ry, p. 040 591 7476
kehittämisasiantuntija Susanna Hult, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, p. 040 559 9780