Jyväskylän keskusta-aluetta kiertävä keskuspuisto Kehä Vihreä näkyy nyt kaupunkikuvassa selkeämmin, kun opasteita on alettu sijoittaa reitin varrelle. Koko kymmenkilometrisen pääreitin varrelle on asennettu pyöreät vihreät reittiopasteet viime vuonna. Tänä syksynä työtä on jatkettu asentamalla kohdeopasteita.

Lisätiedot

Maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi

-Kohdeopasteet löytyvät nyt Mataraisenpuistosta, Aatoksenpuistosta, Sepänpuistosta, Moirislammenpuistosta, Älylästä ja Lutakonpuistosta. Myöhemmin syksyllä on tarkoitus sijoittaa isompia koontiopasteita eri puolille Kehä Vihreää, kertoo maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski.

Kohteiden opasteissa kerrotaan muun muassa kohteen historiasta, puiston toiminnoista, taiteesta, valaistuksesta ja kasvillisuudesta. Ne näkyvät valaistuina hienosti myös pimeällä. Kaiken kaikkiaan opastus on tulossa jopa kolmeenkymmeneen kohteeseen aikanaan. Lisäksi reitin varrelle asennetaan koontiopasteita. Ensimmäiseksi ne ilmestyvät Mattilanniemeen, Lutakon satamaan, Tourujoenpuistoon ja Harjulle.

-Pelkän perinteisen opastuksen varassa Kehä Vihreää ei tarvitse kulkea, vaan suunnistamista tuetaan muillakin tavoin. Esimerkiksi kevyen liikenteen väylään maalattu katumaalausteos GreenGPS johdattelee Aatoksenpuiston tuntumassa kulkijaa pysymään reitillä, toteaa Vallinkoski.

Kehä Vihreän opasteet on suunnitellut muotoilija Pekka Laitinen.

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kiertävä viheralueiden kokonaisuus. Se muodostuu jo olemassa olevista palasista, joita ovat muun muassa Seminaarinmäki, Harju, Tuomiojärven ranta, Tourujoki sekä Lutakon ja Mattilanniemen rannat. Tunnettujen osien lisäksi puistoketjua sitovat yhteen erilaiset kapeat välialueet. Kehä Vihreä kokoaa yhteen ihmiset, luonnon, taiteen ja kulttuurin. Sen jatkuvalla kehittämisellä luodaan tulevaisuudessa selkeä puistojen kokonaisuus. Samalla kehitetään alueiden toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.