Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluissa on ilmennyt koronatartunta. Tartunta liittyy palvelutalo Kyllikinhoivaan, jonka palveluntuottajana toimii Jyväskylän Hoivapalvelut. Palvelutalossa on 26 asukaspaikkaa ja 30 työntekijää.

Lisätietoja: 

- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi
- palvelujohtaja Maarit Raappana, Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut, ikääntyneiden palvelut, p. 050 311 9005, maarit.raappana[at]jyvaskyla.fi
- toimitusjohtaja Riitta Halmesaari, Jyvässeudun Hoivapalvelut, p. 040 557 6666, riitta.halmesaari[at]jklhoivapalvelut.fi
- tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Tapauksen vuoksi palvelutalo on karanteeninomaisissa olosuhteissa 15.10.20 saakka. Asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

− Asukkaat ja työntekijät eivät suoranaisesti ole altistuneet tartunnalle, sillä yksikössä oli jo etupainotteisesti tehty suojatoimenpiteitä ja käytetty suojavarusteita asianmukaisesti, kertoo Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. 

Yksikössä on nyt tiukennettu turvaohjeistuksia entisestään. Tiukennukset koskevat muun muassa suojautumista, siivousta, desinfiointia sekä kaikkia kontakteja − myös henkilökunnan keskinäisiä ja asiakkaiden välisiä. Uusia asukkaita ei oteta yksikköön ennen karanteeniajan päättymistä.