Jyväskylän kaupungin alueellisen nuorisotyön nuorisotilat ovat avoinna eri puolilla Jyväskylää. Kaikessa alueellisen nuorisotyön toiminnassa noudatetaan THL:n ja kaupungin ohjeita koronatilanteesta.

Lisätiedot: 

Risto Kähkönen
palveluesimies
Jyväskylän kaupunki
Nuorisopalvelut / alueellinen nuorisotyö
p. 014 266 4246, 0500 544 140
risto.kahkonen@jyvaskyla.fi
 

Tarkat tiedot nuorisotilojen ja alueiden toiminnasta löytyy nuorisopalvelujen verkkosivuilta. Nuorisotyössä hyödynnetään myös sosiaalisen median kanavia. Jokaisella nuorisotilalla ovat esimerkiksi omat Instagram- tai Facebook-tilit. Liikkuvan nuorisotyön Paku kiertää myös kaupungin eri alueilla. Liikkuvan nuorisotyön WhatsApp-numeroon (050 537 9911) voi esittää toiveita tai pyytää Pakua poikkeamaan omalla asuinalueella. 

Nuorisotiloilla koronatilanteen vuoksi poikkeavia käytänteitä

Eri alueilla voi koronatilanteen takia olla erilaisia käytänteitä toimintaan ja aukioloaikoihin liittyen. Jokaisella tilalla ja kaikissa toiminnoissa on tehty koronatilannetta varten tarkat toimintaohjeet hygieniaa, tiloissa olevia samanaikaisten henkilöiden lukumäärää ja toimintavälineitä ajatellen.
Nuorisotilalle tulevilta nuorilta kerätään päivittäin nimi ja puhelinnumero. Kädet pestään vedellä ja saippualla heti tämän jälkeen.  

Kävijämäärää rajataan esimerkiksi päästämällä tiloihin rajattu määrä nuoria. Joillain tiloilla eri-ikäisillä nuorilla on eri aukioloajat. Nuorisonohjaajat ja yli 15-vuotiaat nuoret käyttävät maskeja kaupungin suosituksen mukaisesti. Nuoret käyttävät omia maskejaan, mutta nuorisotilalla on hätävarana kertakäyttöisiä maskeja.  
 
Nuoret voivat tavalliseen tapaan pelata nuorisotilojen pelejä. Pelivälineet desinfioidaan taukojen aikana.  Turvallisuusasiat pidetään iltojen aikana mielessä, mutta samalla alueellisessa nuorisotyössä yritetään elää mahdollisimman tavallista nuorisotilojen arkea. 

Toiminnassa huomioidaan koronatilanteen kehittyminen ja toiminnan muutoksista tiedotetaan mahdollisimman laajasti. Tarkempia tietoja saa eri nuorisotilojen ohjaajilta, joiden puhelinnumerot on kerätty yhdelle verkkosivulle.