Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voit esimerkiksi seurata omaa hyvinvointiasi ja tehdä oire- ja palveluarvioita, joista tällä hetkellä käytetyin on koronavirustaudin oirearvio. Keski-Suomessa Omaolo-palvelu on käytössä Hankasalmen, Uuraisten ja Jyväskylän julkisilla terveysasemilla.

Omaolon ja Koronavilkun koronavirustaudin oirearvio -palveluiden saatavuus tulee laajenemaan Keski-Suomessa. Palvelujen käyttöönottoa valmistellaan Muuramessa, Äänekoskella, Wiitaunionissa, Saarikassa sekä Keski-Suomen Seututerveyskeskuksessa. Palvelun rakentaminen tehdään lokakuun aikana ja tavoitteena on, että koronavirustaudin oirearvio ja Koronavilkun kautta yhteydenotto terveydenhuoltoon on laajasti käytössä Keski-Suomessa jo marraskuussa. Uusilla palveluilla halutaan yhtenäistää koronapotilaan hoitoa Keski-Suomessa ja tarjota asukkaille sähköinen asiointikanava puhelinpalvelun rinnalle. 

- Kun teet koronaoirearvion verkossa, sinun ei tarvitse soittaa terveysasemalle. Omaolo arvioi koronaoireesi yhtä turvallisesti ja luotettavasti kuin sairaanhoitaja. Palvelu perustuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti sovittuihin kriteereihin, kertoo projektipäällikkö Katrianna Autio Keski-Suomen sote-uudistuksesta. 

Sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut ovat nousseet nopeasti suomalaisten käyttöön: Omaolo-palvelu tavoittaa tällä hetkellä 3,3 miljoonaa suomalaista ja Koronavilkku-sovellusta on ladattu älypuhelimiin yli kaksi miljoonaa kertaa. 

Lue lisää Omaolo-palvelusta ja Koronavilkku-sovelluksesta

Lisätietoja

Keski-Suomen sote-uudistus, Katrianna Autio, projektipäällikkö, p. 050 349 4512, katrianna.autio(a)jyvaskyla.fi
 

Asiasanat: