Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Kari Häkkinen
p. 014 266 4291, kari.hakkinen[a]jyvaskyla.fi

Vaajakoskelle on valmistunut Jyväskylän 12. mobiilisuunnistus eli MOBO-rata. Radan rastit on sijoitettu luonnonkauniiseen ja kulttuurihistorialliseen Naissaaren miljööseen. Rasteja radalla on yhteensä 14 ja alueella suunnistaminen soveltuu koko perheelle. MOBO on nykyaikainen tapa kokeilla suunnistusta. Ratojen käyttö on ilmaista ja MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen jo etukäteen tai suunnistusradan lähtöpaikalla olevasta QR-koodista. 

Naissaaren mobiilisuunnistusradan lähtöpiste

MOBO-rata kulkee lähes kokonaan puistomaisella alueella ja maastossa on helppo liikkua. Suunnistusreitin varrelta löytyy monipuolisesti mielenkiintoisia liikunnallisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Naissaaren ulkoilu- ja lähivirkistysalueen kokonaisuuteen kuuluu saaresta lähtevä Kanavuoren luontopolku, Uimalanniemen suosittu uimaranta sekä 9 väyläinen frisbeegolfrata. Lisäksi alueen funkkistalot sekä tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Vaajakosken Wanha Woimala ovat tutustumisen arvoisia kohteita. Mieltä voi lepuuttaa Keitele-Päijänne-kanavan Vaajakosken sulun kohinoita kuunnellessa.

MOBO-rata on tehty yhteistyössä Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen ja Vaajakosken Terän suunnistajien kanssa. Muut MOBO-suunnistusradat sijaitsevat Seminaarinmäellä, Harjulla, Mattilanniemessä, Keljonkankaalla, Laajavuoressa, Lehtisaaressa, Sippulanniemessä, Touruvuoressa, Halssilassa, Jääskelässä, ja Vaajakoskella.

Tutustu MOBO-suunnistusratoihin, lataa ratojen kartat ja katso lisätietoja MOBO-ratojen sivuilta

Vaajakosken Naissaaren mobiilisuunnistusradan kartta:

Naissaaren mobiilisuunnistusradan kartta
Kaupunginosa: