Yksi Huhtasuon yhtenäiskoulun luokka, yhteensä 23 oppilasta ja 7 luokan kanssa toiminutta henkilökunnan jäsentä on tänään määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Terveydenhuolto on ohjeistanut perheet ja työntekijät sunnuntain aikana.

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut tiistaina 22.9. ja karanteeni jatkuu 6.10. saakka. Luokan opetus jatkuu etäopetuksena. Karanteeni ei koske koko koulua, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. Kaikkiin näiden oppilaiden perheisiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä terveydenhuollosta ja he ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin.

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa ja oppilaat ja työntekijät voivat palata kouluun karanteenin jälkeen 7.10. 
 
Muutoin Huhtasuon yhtenäiskoulun, esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt koulun oppilaat, esiopetuksen ja päiväkodin lapset sekä henkilökunta voivat tulla kouluun maanantaina normaalisti. Koulu on informoinut koteja tilanteesta omalla viestillään.
 
Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.
 
Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi. 
 
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona
 
 
Lisätietoja: 
Jyväskylän kaupunki,
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985