Lisätietoja

Elinkeinojohtaja Anne Sandelin
p. 040 581 9958

Kaupunginlakimies Jaana Nyman
p. 050 311 8071

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Jyväskylän kaupunginvaltuuston Hippos 2020 -hanketta koskeneen kunnallisvalituksen.

Valittajat vaativat kaupunginvaltuuston tammikuussa 2019 tekemän Hippos 2020 -hanketta koskeneen päätöksen kumoamista ja päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä. Valittajat katsoivat, että kaupunginvaltuusto on päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltansa ja sitoutunut käytännössä osallistumaan katetun jalkapallostadionin rahoittamiseen ja sen toimintaa ylläpitämään suunnitellun yksityisen osakeyhtiön rahoittamiseen. Valituksessa esitettiin myös, että valtuusto on kohdentanut Hippoksen alueen kiinteistöveroa käytettäväksi kiinteistöä maksaneen elinkeinoharjoittajan hyväksi, joka ei ole lainmukaista. Valituksessa esitettiin myös näkemyksiä siitä, onko kaupunki toiminut hankintalain ja valtiontukisäännösten edellyttämällä tavalla.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus ilmoitti tänään hylkäävänsä valituksen ja totesi, ettei kaupunginvaltuusto ole käyttänyt harkintavaltaansa väärin eikä päätös ole lainvastainen.

- Päätös oli odotettu ja on hyvä, että asia on saatu maaliin. Se selkeyttää käynnissä olevia sijoittajaneuvotteluita ja asiassa voidaan edetä tältä osin puhtaalta pöydältä, elinkeinojohtaja Anne Sandelin toteaa.

Asiasanat: