Yli 15-vuotias käyttää maskia varhaiskasvatuksen toimipisteissä. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin myönnetään maksuhyvitys tartuntatautilain mukaisista karanteenipäivistä.

Lisätietoja: 
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, puh. 014 266 3269 
palvelujohtaja Päivi Koivisto, puh. 014 266 3198 

Jyväskylässä annettu maskisuositus kahden viikon ajaksi – maskeja pidettävä lapsen varhaiskasvatukseen tuonti- ja hakutilanteissa  

Jyväskylän kaupunki antoi 24.9.2020 maskisuosituksen kaikille yli 15-vuotiaille asukkaille kahden viikon ajaksi. Varhaiskasvatuspalvelujen osalta suositus tarkoittaa, että yli 15-vuotiaan lasta päiväkotiin ja perhepäivähoitoon tuovan ja hakevan, on käytettävä maskia varhaiskasvatuspaikan sisä- ja ulkotiloissa. Maskia on käytettävä myös perhepuistoissa, perhekerhoissa ja perhekahvilassa.  
Myös päiväkotien ja perhepuistojen tiloissa ja piha-alueella ilta-aikaan järjestettävässä toiminnassa tai tapaamisissa, harrastuskursseilla tai esimerkiksi vanhempainilloissa maskia tulee käyttää. Varhaiskasvatuspalvelujen henkilöstön ei tarvitse käyttää maskia työpäivän aikana.  
Jyväskylä antaa laajan maskisuosituksen yli 15-vuotiaille asukkailleen kahden viikon ajaksi – maskeja pidettävä aina julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa  -tiedote

Varhaiskasvatusmaksusta saa karanteeniajalta hyvityksen  

Sivistyslautakunta päätti 24.9.2020, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta myönnetään maksuhyvitys, kun varhaiskasvatuspalvelujen piirissä olevalle lapselle määrätään tartuntatautilain mukainen karanteeni. Maksuhyvitys myönnetään niiltä päiviltä, jotka on merkitty lapsen karanteenipäätökseen ja jotka lapsi on ollut tosiasiallisesti poissa varhaiskasvatuspalveluista. Tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin liittyvä maksuhyvityskäytäntö on voimassa toimintavuoden 2020 – 2021.  
Huoltaja voi ilmoittaa lapsen poissaolosta soittamalla tai tekstiviestillä lapsen ryhmän puhelimeen. Karanteenipäätökseen kirjattu ajanjakso ilmoitetaan mahdollisimman pikaisesti perheen saatua tiedon karanteenista.