Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta velvoittaa julkista sektoria noudattamaan saavutettavuusvaatimuksia. jyvaskyla.fi:stä ja muista kaupungin verkkosivustoista on nyt julkaistu saavutettavuusselosteet, joissa kerrotaan mm., miten hyvin kukin sivusto tällä hetkellä vaatimuksia noudattaa, mitä virheitä vielä mahdollisesti on ja mitä niille aiotaan tehdä.

Lisätietoja tarvittaessa
verkkoviestintäpäällikkö Mikael Ratschinskij
mikael.ratschinskij[at]jyvaskyla.fi
p. 014 266 1564

Jyväskylän kaupungin sivustot täyttävät lain vaativat WCAG 2.1 A -ja AA-vaatimukset pääosin. Teemme työtä saavutettavuuden parantamiseksi päivittäin.

Videot, joita julkaisemme 23.9.2020 jälkeen, tekstitetään tai muuten laitetaan saavutettavaan muotoon. Streamaukset, eli livelähetykset, joiden tallenteet jätämme näkyviin, tekstitetään myös lain määräämän kahden viikon kuluessa. 

Sivustoilla on myös liitetiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia. Muutamme näitä saavutettaviksi mahdollisuuksien mukaan. Jos tarvitset jonkun tietyn asiakirjan saavutettavassa muodossa aiemmin, ota yhteyttä.

Jyväskylän kaupungin sosiaalisen median kanavilla otamme saavutettavuuden huomioon kunkin kanavan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan.

Saavutettavuusselosteet löytyvät kustakin kyseisestä verkkosivustosta ja -palveluista ja iso osa on myös koottu yhdelle sivulle:
https://www.jyvaskyla.fi/info/tietoja/saavutettavuus

Lisää saavutettavuusvaatimuksista:
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/

Asiasanat: