Omatoimisesti kuljettavalla kierroksella tutustutaan 1930-luvun historialliseen Jyväskylään ja sen kulttuurielämään kymmenellä eri teemaisella rastilla. Jyväskylän keskustasta löytyvien QR-koodirastien avulla kävijät voivat avata mobiililaitteillaan infotekstin kyseisestä kohteesta ja tutustua historiallisen Jyväskylän arkkitehtuuriin, musiikkiin, teatteriin, elokuvaan ja urheiluun sekä muuhun vapaa-ajan toimintaan. Rastit sisältävät tekstien lisäksi vanhoja valokuvia ja musiikkia.

Kierros alkaa Suomalaisen musiikkikampuksen Gradian toimipisteen pääovelta osoitteessa Pitkäkatu 19–21 ja on kierrettävissä ensi vuoden helmikuun loppuun. Jokaisen infotekstin loppuun on sijoitettu vihje, jonka avulla kulkija löytää seuraavalle rastille. Reitille kannattaa lähteä reippaassa ulkoiluhengessä, ja se sopii niin yksin kulkeville kuin pienessä ryhmässä kierrettäväksi.

Samaan aikaan Jyväskylässä on osa kahden Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen taidehistorian opiskelijan maisterintutkielmaa. Kierroksen toteuttamista ovat tukeneet Suomalainen musiikkikampus, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö ja Keski-Suomen museo.

Lue lisää kulttuurikävelystä Musiikkikampuksen sivuilta.