Jyväskylää monipuolisesti esittelevä Tutkintona Jyväskylä -podcast on jälleen täällä! Ikuiset henkiset opiskelijat Aapeli ja Sakke ovat jälleen mikrofonin varressa jututtamassa Jyväskylän kaupungin asiantuntijoita. Jaksot käsittelevät opiskelijoille tärkeitä teemoja, kuten asumista, rahaa ja alueen luontokohteita. 

Tutkintona Jyväskylä -podcast on saanut jatkoa ja uunituoreen toisen tuotantokauden jaksoja julkaistaan syksyn edetessä aina tiistaisin. Ensimmäisessä jaksossa opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin vastaa kaupungin markkinointiviestinnän koordinaattori Terhi Pekkarinen.

Syksyn mittaan julkaistaan yhteensä kymmenen osaa. Tällä kertaa jaksoissa pohditaan esimerkiksi: Kuinka paljon kaupungilla on rahaa? Miten kuntavaalit koskettavat opiskelijoita? Entä miksi Jyväsjärven keskellä kohoaa suihkulähde?

Kakkoskauden jaksojen otsikot ovat:

1. Opiskelijan Q&A
2. Luontokohteet
3. Elinikäinen oppiminen
4. Asuminen
5. Raha
6. Fiksu liikkuminen
7. Osallisuus ja vaikuttaminen
8. Kuntavaali- ja kuntademokratia-special
9. Joulukylä Jyväskylä
10. KV-opiskelijan haastattelu (in english)

Kaupungin palvelut ja toiminta tutuiksi

Haluamme tuoda podcastilla Jyväskylää pintaa syvemmältä tutuksi opiskelijalähtöisesti. Aivan kuten jo kevään ensimmäisellä kaudella, haluamme hyödyntää uusia kanavia kertoaksemme opiskelijoille Jyväskylän kaupungin palveluista ja toiminnasta.

Vartin mittaisissa jaksoissa Aapeli ja Sakke haastattelevat vaihtuvia kaupungin asiantuntijoita rempseässä, mutta asiallisessa hengessä. Ytimekkäissä jaksoissa jaaritteluun ei tuhlata aikaa, ja vaikeatkin asiat pyritään vääntämään rautalangasta ymmärrettäviksi.

Jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa tai opiskelijakaupunki-verkkosivuilla.

Suosittelemme kokeilemaan podcasteja esimerkiksi Harjulla kävellessä, etäluentojen välissä tai kotiaskareita tehdessä. Toivotamme nautinnollisia kuunteluhetkiä!