Lisätietoja:

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4040

Fifty-sixty-joukkorahoituskokeilun ideointivaihetta on jatkettu perjantaihin 2.10. asti. Eri toimialojen edustajista koostuva raati teki päätöksen ideointivaiheen pidentämisestä 18.9. pidetyssä kokouksessa. – Alun perin 15.9. oli määräpäivä kampanjaideoille, mutta päätimme jatkaa ideointivaihetta vielä pari viikkoa. Näin tekijöillä on enemmän aikaa viimeistellä omia kampanjoitaan ja toivomme toki, että pidempi aika mahdollistaa myös aivan uusien kampanjaideoiden kehittämisen, kertoo kulttuuripäällikkö Mari Aholainen Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluista.

Mesenaatin Jyväskylä-sivuille oli alkuperäiseen määräpäivään mennessä jätetty kuusi kampanjaa, jotka kaikki olivat potentiaalisia. – Raati ilahtui siitä, miten monipuolisia ja luovia kampanjoita Jyväskylässä oli kehitelty. Yksi kampanja täytti jo nyt kaikki asetetut reunaehdot, joten se saa Jyväskylän kaupungin yhdeksi rahoittajakseen, mikäli kampanja kerää vähintään puolet asettamastaan minimitavoitteesta, Aholainen iloitsee. Jo julkaistuihin kampanjoihin pääsee tutustumaan Mesenaatin Jyväskylä-sivuilla.

Fifty-sixty -joukkorahoituskokeilu on uusi osallistuvan rahoituksen malli, jota Jyväskylän kaupunki kokeilee yhdessä kaupunkilaisten kanssa Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kautta. Kokeilussa yhteisölliset, Jyväskylää elävöittävät hankkeet voivat saada kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajaksi. Kampanjantekijä asettaa kampanjalleen minimitavoitteen, jonka se tarvitsee voidakseen toteutua. Alustalle 2.10. mennessä viedyistä kampanjoista kaupungin kokoama raati valitsee ne, joihin kaupunki lähtee mukaan. Kun raadin valitsema kampanja on saanut kokoon vähintään puolet asettamastaan minimitavoitteesta, kaupunki rahoittaa toisen puolen, mutta enintään 3 000 euroa. Jyväskylä on varautunut tukemaan joukkorahoituksella toteutettavia kokeiluja korkeintaan 20 000 eurolla.

Fifty-sixty -joukkorahoituskampanjan tärkeät päivämäärät: 

  • 2.10. mennessä kaupungin rahoitusta hakevien kampanjaideoiden oltava Mesenaatti.me-sivustolla
  • 6.10. Jyväskylän kaupungin kokoama raati valitsee kampanjat, joiden on mahdollista saada kaupunki mukaan yhdeksi rahoittajakseen. Kampanja-ajan päättyessä kaupunki antaa oman rahoitusosuutensa raadin hyväksymille kampanjoille, jotka ovat keränneet vähintään puolet minimitavoitteestaan
  • 31.5.2021 mennessä hankkeet ovat toteutuneet

Lisätietoa ja ohjeita joukkorahoituskampanjasta löytyy seuraavista linkeistä:

- Jyväskylän kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivusto: https://www.jyvaskyla.fi/joukkorahoituskokeilu

- Mesenaatti.me: https://mesenaatti.me/pro/jyvaskyla/

- Facebook-ryhmä kampanjantekijöille: https://www.facebook.com/groups/772923686795140/