Liikuntapääkaupunki Jyväskylän koulujen 12 600 oppilasta liikkuu ja haastaa muita jyväskyläläisiä liikkumaan 21.-27.9. vietettävällä EU:n European Week of Sports –teemaviikolla. Tänä vuonna Jyväskylän kouluissa viikon teemana on resurssiviisaus ja arkiaktiivisuus. #BeActive-viikko on huomioitu monipuolisesti myös perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkärissä ja Vertissä.  

Lisätietoja: 
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 014 266 4036 
koordinaattori Sami Talvensola, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 014 266 3163 
Liikuntapääkaupunki: projektipäällikkö Jon Salminen, Jyväskylän kaupunki, puh. 014 266 0880 

Viikon ohjelmassa Hyvinvointi-bingoa, arkiliikuntaa, luonnossa liikkumista sekä mindfulnessia 

#BeActive-viikko polkaistaan kouluissa käyntiin jyväskyläläisen huippu-uimari Mimosa Jallowin kannustamana Hyvinvointi-bingo haasteella.  Hyvinvointi-bingossa jokainen voi arvioida yöunien ja arkiliikkumisen määrää sekä, onko ruokailu omaa kasvua ja kehitystä tukevaa. 

Maanantain ohjelma sisältää myös arkiliikuntaa ja vinkkejä, miten tauoista saadaan aktiivisia itse keksien tai valmiin OneMinuteSport-taukoliikuntasovelluksen avulla. Tiistaina liikuntaan luonnossa, keskiviikkona toteutetaan resurssiviisasta liikkumista ja torstai on varattu liikuntaa tasapainottavalle luonnossa rauhoittumiselle ja mindfulnessille. 
Perjantaina oppilaat pääsevät tutustumaan Jyväskylän monipuolisiin lähiliikuntapaikkoihin. Jyväskylän kaupungin liikunnanohjaajien vetämät #BeActive-ulkojumpat järjestetään Pohjanlammen lähiliikuntapaikalla, Kotalammen toimintapuistossa sekä Tikkakosken lähiliikuntapaikalla. Kello 12.30 alkaviin jumppiin ovat tervetulleita myös muut kaikenikäiset kaupunkilaiset lapsiperheistä senioreihin. Jokainen voi jumpata oman kunto- ja taitotasonsa mukaan ja tässä puolen tunnin mittaisessa liikuntahetkessä tärkeintä on liikunnan riemu yhdessä. 

Euroopan urheiluviikkoa vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Jyväskylän koulujen #BeActive-viikon tunnelmia päivitetään Jyväskylän kaupungin perusopetuksen facebookiin sekä Kasvun ja oppimisen Instagramiin pitkin viikkoa. Kaikki viikon tapahtumat löytyvät tunnuksella #BeActive. Viikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella.  
 

Jyväskylän #BeActive-viikon ohjelma ja Hyvinvointi-bingo