Keski-kirjastojen uusi Keski-Finna -verkkokirjasto on otettu käyttöön osoitteessa keski.finna.fi. Entinen verkkokirjasto tulee poistumaan käytöstä 22.9.

Vanhan verkkokirjaston poistuttua käytöstä tuttu osoite, www.keskikirjastot.fi, tulee ohjaamaan uuteen Keski-Finnaan. 

Neuvontaa uudennäköisen verkkopalvelun käyttöön saa tarvittaessa Keski-kirjastojen henkilökunnalta – halutessaan myös uuden chat-palvelun kautta.

Keski-Finnassa voit entiseen tapaan tehdä hakuja, selata ja varata aineistoa sekä uusia lainoja. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Aineistovinkkejä ja tietoa Keski-kirjastojen tapahtumista löydät tuttuun tapaan verkkokirjaston etusivulta. 

Keski-kirjastoille on tärkeää pystyä tarjoamaan asiakkaillemme kaikki tutut, hyväksi havaitut ominaisuudet, kuten verkkomaksaminen. Myös uudet toiminnallisuudet ovat tervetulleita, ja osaa niistä on ehditty jo toivoakin. Esimerkiksi suosikkilistat ovat Keski-Finnassa aiempaa monipuolisemmat. 

Uusi verkkokirjasto palvelee esimerkiksi perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää koko perheen kirjastokortit samaan asiakastiliin, jolloin kirjastolainojen eräpäivistä on helppo pysyä kärryillä. Uusi sivusto on entistä saavutettavampi ja asioiminen onnistuu sujuvasti myös mobiililaitteilla. 

Osallistu arvontaan ja voita kirjakaupan lahjakortti 

Keski-kirjastot juhlistavat uutta verkkokirjastoa arvonnalla. Vastaa kyselyyn 15.9.–6.10.2020 ja osallistut samalla arvontaan. Arvonnassa voit voittaa 20 € tai 50 € arvoisen lahjakortin kirjakauppaan. Täyttämällä kyselyn osallistut kaikkiin jäljellä oleviin arvontapäiviin. 

Arvontaan voit osallistua jos olet yli 18-vuotias ja sinulla on Keski-kirjastojen kirjastokortti.

Tutustu Keski-Finnaan ja osallistu arvontaan.

Keski-Finna on osa Finna-hakupalveluiden kokonaisuutta. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Tällä hetkellä mukana on noin 400 arkistoa, museota ja kirjastoa, joiden aineistot ovat saatavilla helposti yhdellä kertaa valtakunnallisesta Finna.fi-hakupalvelusta.