Alueellisesti tuotetussa, kansainvälisessä näyttelyssä on esillä teoksia 16 taiteilijalta/taiteilijaparilta. Näyttelyyn on avajaispäivänä kaikille vapaa pääsy kello 11–18.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi myös ilmaistapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon, jotta pystymme varmistamaan turvallisen museovierailun kaikille. 
Käy täyttämässä yhteystietosi tästä. 

Tulethan tilaisuuteen vain terveenä ja jäät kotiin, jos sinulla on koronavirukseen tai flunssaan liittyviä oireita. Huolehdithan myös käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Suosittelemme kasvomaskien käyttämistä tilaisuudessa. 

Tervetuloa tutustumaan Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyyn avajaispäivänä lauantaina 19.9.2020 klo 11–18.
Näyttelyyn on vapaa pääsy koko päivän.

OHJELMA:

Avajaissanat klo 11.30

Näyttelyn taiteilijoita tavattavissa klo 12–13

Meri Hietalan ja Antti Ahosen taiteilijatapaaminen kaupunkiluonnossa, kokoontuminen taidemuseolla klo 17.30

Huom. Kutsussa mainittu Sonja Löfgrenin ja Radikaalien Pistojen kirjontatyöpaja siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Matkalla maan keskipisteeseen tarjoaa ajankohtaista nykytaidetta sekä luentoja, työpajoja ja nykytanssia. Kuraattori Rickard Borgströmin kokoama kansainvälinen näyttelykokonaisuus levittäytyy kolmeen keskisuomalaiseen museoon. Näyttely pohtii taiteen keinoin kuulumisen ja ulkopuolisuuden ajankohtaisia teemoja. 

Rickard Borgström kertoo: ”Monet tämän näyttelyn teokset ovat muodoltaan kertomuksia, mistä sain ajatuksen rakentaa itse näyttelynkin kolmiosaisen kertomuksen muotoon. Ensimmäinen osa, The Village, järjestettiin Juholan Galleria Jarskassa. Toinen osa, The Unbound Story, tapahtuu Keuruulla ja Jyväskylässä. Kertomuksen päätösosa, The Coming Home, järjestetään Saarijärvellä."

Näyttelyssä mukana olevia taiteilijoita yhdistää keskisuomalaisuus ja halu luoda yhteys Keski-Suomeen. Jyväskylän taidemuseossa esittäytyy 16 taiteilijaa/taiteilijaparia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Kanadasta. Esillä on videoteoksia, installaatioita, veistoksia, maalauksia, valokuvia ja performansseja. Teoksista suuri osa on luonteeltaan paikkasidonnaisia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Lue lisätietoja näyttelykokonaisuudesta nettisivuilta

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23

Lisätietoja:
intendentti Teija Lammi, teija.lammi(at)jyvaskyla.fi, puh. 014 266 4852, 050 462 2695