Keskusta-alueen pyöräparkit siivotaan hylkypyöristä keskiviikkona 30.9. alkaen.

Jyväskylän pyöräparkkeihin tehdään jälleen tilaa aktiivisten pyöräilijöiden menopeleille. Keskusta-alueen pyöräparkit siivotaan hylkypyöristä keskiviikkona 30.9. alkaen. Jos oma pyörä on jäänyt pyöräparkkiin pidemmäksi aikaa, nyt on korkea aika noutaa se kotiin! 
 
Siivousoperaatio etenee kolmessa vaiheessa: ensin pyöräparkkien ajokit kuvataan tiistaina 15.9. Seuraavana tiistaina eli 22.9. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Keskiviikkona 30.9. alkaen hylkypyörät kerätään ja ne toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään. Mikäli polkupyöränne ei ole hylätty, voit irrottaa lapun pyörästä ja laittaa sen lähimpään roska-astiaan. Viethän sen jälkeen pyörä pyöräparkista omaan säilytyspaikkaanne.
 
Jos oman käyttöpyörän huomaa siivousoperaation aikoihin hävinneen keskustan pyöräparkista, sitä voi perjantaina 2.10. alkaen tiedustella Sovatekiltä (os. Sorastajantie 4, p.050 311 8487, avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).  

Matkakeskuksella katettuja pyöräparkkeja

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota. 

Matkakeskuksella pyöräparkkitarjonta lisääntyi viime vuonna. Matkahuollon seinustalta löytyy kaksikerroksinen katettu ja runkolukituksen mahdollistava pyöräparkki. Lisäksi muutakin pyöräpysäköintiä on lisätty Matkakeskuksen alueella. Pyöräpaikkojen määrä nousi viime vuonna Matkakeskuksella noin 40 prosenttia, telineitä alueella on yli 400 pyörälle.

polkupyörät pysäköitynä katettuun pyöräparkkiin

 

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Viime keväänä pyöräparkeista siivottiin 132 pyörää ja noin kymmentä pyörää kyseltiin Sovatekilta siivouksen jälkeen.

Muista punainen takavalo pyörään

Uuden tieliikennelain myötä punainen takavalo on tullut pakolliseksi pyöräilijöille. Jos takavalo vielä omasta menopelistä uupuu, kannattaa sellainen hankkia viimeistään nyt. Takavalo lisää pyöräilijän omaa turvallisuutta.