Viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 11.–13.9. Jyväskylässä todettiin yhteensä 11 koronatartuntaa, ja niiden vuoksi asetettiin karanteeniin noin 100 henkeä. Tartunnat olivat yksittäisiä eikä mitään laajoja karanteeniryppäitä ilmennyt viikonlopun aikana. Tänään maanantaina tartuntoja ei ole todettu.

Lisätietoja: 

- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi
- tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona 

Lauantaina kaupunki tiedotti, että Bar Red Neckissä on asioinut koronavirusta kantava henkilö 6.9. ja 7.9. välisenä yönä kello 00.00–02.00. 

Jos olet ollut kyseisessä ravintolassa tuona aikana ja sinulla on koronaan viittaavia oireita, esimerkiksi hengitystieinfektion oireita tai ripulia, ole yhteydessä kaupungin terveydenhuoltoon verkossa Omaolo.fi-palvelun kautta tai soittamalla neuvontanumeroon 014 266 0133 (ma–pe klo 8–16 ja la–su klo 9–15 ja muina aikoina numeroon 116 117). Siellä arvioidaan näytteenoton tarpeellisuus ja ohjataan sinut tarvittaessa näytteenottoon.

Kaupunki muistuttaa, että koronanäytteenottoon tulee hakeutua herkästi, jos on vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita. Näytteenottoon pääsee nopeasti, ja näytteiden tulokset saadaan 1–3 vuorokauden sisällä. Hyvä käsihygienia ja turvavälien säilyttäminen ovat tehokkaimmat keinot suojata itseään tartunnalta. Lisäksi asukkaiden tulee käyttää maskeja joukkoliikenteessä matkustettaessa sekä joukkotapahtumissa, joissa turvavälejä ei pystytä säilyttämään.