Jyväskylässä järjestetään tulevana viikonloppuna useampia tapahtumia, joihin odotetaan tuhansia osallistujia eri puolilta Suomea. Kaupungin terveydenhuolto on käynyt tapahtumajärjestäjien kanssa tarkasti läpi tapahtumien turvallisuusohjeet ja varmistanut, että koronaan liittyvät suojatoimenpiteet on otettu tapahtumissa huomioon.

Lisätietoja: 

- Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
- Jyväskylän vastaava lääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205
- Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. p. 050 442 2302

Kaupunki muistuttaa, että merkittävin tekijä tapahtumien turvallisuuden varmistamisessa on kuitenkin tapahtumaan osallistuvien käytös tapahtumatilojen ulkopuolella. Kaupunki vetoaakin nyt osallistujiin, jotta tapahtumajärjestäjien ja jyväskyläläisten toimijoiden kanssa puhalletaan samaan hiileen ja noudatetaan ohjeita myös tapahtumien ulkopuolella.  

– Jyväskylässäkin on ilmennyt kahden viime viikon aikana joukkoaltistuksia ravintoloissa. Essoten eilen tiedottama mahdollinen joukkoaltistus Mikkelin keskustassa on tärkeä muistutus siitä, että tilanteet voivat muuttua nopeasti ja aiheuttaa paljon huolta kaupungin asukkaille. Siksi on tärkeää, että jokainen osallistuja pitäisi mielessään sen, että koronatilanne jatkuu edelleen ja omalla toiminnallaan voi vaikuttaa siihen, ettei samanlaisia tilanteita synny, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistuttaa.

Ohjeet ovat kaikille tuttuja. 

– Tärkeintä on pysyä kotona, mikäli on vähäisiäkään koronaan viittaavia oireita. Jos turvavälejä ei tapahtumassa pystytä pitämään, tulee käyttää maskeja. Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on kaiken A ja O kaupungilla liikuttaessa, joten käsidesiä kannattaa ottaa mukaan ja pestä kädet aina kun siihen on mahdollisuus, Käsmä muistuttaa.

Kaupunki jakaa maskeja opiskelijatapahtumaan

Viime aikoina uusia tartuntoja on ilmennyt erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Jyväskylässä järjestetään tulevana viikonloppuna opiskelijatapahtuma Amazing Race, jossa liikutaan ympäri kaupunkia joukkoliikennettä käyttäen. Kaupunki tukee tapahtumajärjestäjiä tarjoamalla kasvomaskeja jaettavaksi joukkoliikenteessä käytettäväksi.

–  Tapahtuman järjestäjät ovat laatineet selkeät turvallisuusohjeet rasteille sekä yhteistyössä kaupungin kanssa suositellut maskien käyttöä aina joukkoliikenteessä matkustettaessa. Kaupunki tukee joukkoliikenteen käyttöä toimittamalla järjestäjille ylimääräisiä maskeja Linkeissä käytettäväksi, Ilkka Käsmä lupaa. 

Muita viikonlopun tapahtumia ovat tyttöjen Hippo-jalkapalloturnaus, Muotipäivät sekä Pyöräilyviikko.