Puisto houkuttelee koko perheen leikkiin ja oleskeluun.

Jyväskylän Väinölänrantaan on valmistunut uusi leikki- ja oleskelupuisto. Seppä Högmanin puistoksi ristitty puistokokonaisuus kutsuu oleskelijaa rentoutumaan säänkestävälle riippumatolle Päijänteen rantamaisemiin, nurmelle piknikille tai pelailemaan ystävien kanssa.Puistosta löytyy myös muita rakennettuja piknik ja levähdyspaikkoja. Alueen ranta on kunnostettu siistiksi kiviverhoilulla sekä pienellä puupintaisella oleskeluterassilla.

Leikkijöitä puistouutuus hemmottelee monenlaisilla leikkivälineillä. Välineiden joukosta löytyy muun muassa yksi Jyväskylän suurimmista verkkokiipeilyradoista sekä kiipeiltävä liukumäki. Turvallista tekemistä löytyy myös perheen pienimmille pieten lasten omalta leikkialueelta, jossa voi kokeilla perinteisten leikkivälineiden lisäksi hiekkaleikkipöytää tai rumpuja.

Liikunnallisia aktiviteetteja etsivälle alue tarjoaa vatsapenkin, autonrengassetin, leuanvetotangon ja nojapuut.

”Seppä Högmanin puisto liittyy varmasti toiminnoiltaan Jyväskylän suosituimpien ja upeimpien puistojen joukkoon, jossa viihtyy koko perhe”, sanoo puiston viherrakennuttaja Timo Mattila Jyväskylän kaupungilta.

Puiston tarkka sijainti on osoitteessa Äijäläntie 19 ja paikalle voi hurauttaa esimerkiksi Linkki paikallisliikenteen linjalla 15.

Historia puiston nimen takana

Puiston nimi juontaa juurensa seppä Jaakko Högmanista, joka muutti Jyväskylään 1700-luvun lopulla. Jyväskylään hänet toi kirkon kellotapulin rakennushanke. Jaakko Högman tunnettiin valistuneena ja hengellisenä miehenä. Högmanin maine oli kiirinyt kauas ja tarina kertoo nuorukaisen, Paavo Ruotsalaisen matkanneen omin lihasvoimin yli 200 kilometrin matkan hakemaan Högmanilta apua hengelliseen ongelmaan.

Seppä Högmanin ja Paavo Ruotsalaisen kohtaamisen muistomerkki on pystytetty vanhalle hautausmaalle kohtaan, jolla perimätiedon mukaan Ruotsalainen tapasi sepän. Muistokiven paikalla on todellakin sijainnut sepän paja, muttei Högmanin, sillä hänen pajansa sijaitsi Väinölässä Äijälänjoen varrella.
Lisätietoa Seppä Högmanin historiasta.

Kaupunginosa: