Syksyn 2020 tapahtumaohjelmisto alkaa Suomen käsityön museossa perjantaina tapahtumapäivällä ja kahden näyttelyn avajaisissa. Tähän, kuten muihinkin syksyn tapahtumiin, tulee ilmoittautua jo ennakkoon. 

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi myös ilmaistapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon verkossa, jotta pystymme varmistamaan turvallisen museovierailun kaikille. Valitse linkin takaa tapahtuma, johon aiot osallistua ja täytä omat tietosi. Jos haluat ilmoittautua useaan eri tapahtumaan, niin tee ilmoittautuminen useampaan kertaan. www.lyyti.in/SKMtapahtumat2020

Tapahtumiin otetaan osallistujia rajoitetusti, jotta voimme ylläpitää tarittavia turvavälejä. Jos tulet tapahtumaan ilman ennakkoilmoittautumista emme voi taata osallistumismahdollisuutta. Keräämme myös yhteystiedot paikan päällä niiltä osallistujilta, jotka eivät ole ilmoittautuneet ennakkoon. Yhteystietoja kerätään vain vallitsevan koronatilanteen vuoksi, eikä tietoja käytetä muuhun tarkoitukseen. Kerätyt tiedot hävitetään kuukauden kuluttua tapahtumasta. 

Huom! 24.9. alkaen Jyväskylän kaupunki suosittaa vahvasti julkisilla paikoilla kasvomaskin käyttöä. Tämä koskettaa myös Suomen käsityön museossa vierailua ja tapahtumiin osallistumista. 

Turvallista museokäyntiä!

Museossa kiinnitetään jatkossakin erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. 

  • Asiakkaille on tarjolla käsidesiä ja lipunmyynti on suojattu pleksein.
  • Henkilökunnalla on opastuksilla käytössään suojavisiirit ja opastusryhmien kokoa on rajattu kymmeneen. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan. 
  • Lattiatarrat muistuttavat turvaväleistä. 
  • Pyrithän maksamaan sisäänpääsysi maksu- tai museokortilla.
  • Ethän tule museoon sairaana. Myös museoiden henkilökuntaa palvelee vain terveenä. 
  • Noudatamme hallituksen ja Jyväskylän kaupungin linjausta maskien käytöstä.

Olemme varotoimena poistaneet väliaikaisesti käytöstä museon osallistavia tai kosketeltavia osioita. Tällä hetkellä pois käytöstä ovat:

  • Perusnäyttelyn kosketeltavat osiot: neulonta, kudonta, mikroskooppi sekä lankalaboratorio
  • Lasten päkäpassi -kierros
  • Aistitila, pohjakerroksen perusnäyttely

Avoimen Pajan käyttö on taas mahdollista, mutta käyttöä rajataan. Paja on käytössä vain arkipäivisin ja varaamalla ajan pajan käyttöön omalle porukalle. Pajassa on tarjolla käsidesiä ja kertakäyttöhanskoja ja käytetyt työvälineet puhdistetaan käytön jälkeen. Avoimen Pajan voi varata käyttöön omalle seurueelle tai perheelle museon infosta. Varaaminen ei maksa mitään eli käytöstä maksetaan normaaliin tapaan vain materiaalimaksu. 

Suomen käsityön museo seuraa tarkasti koronatilanteen kehitystä. Tarvittaessa ohjelmistoon tehdään muutoksia ja voi olla, että kaikkia tapahtumia ei voida toteuttaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Museo viestii mahdollisista muutoksista tilanteen mukaan.