Lounaispuiston saneerauksen ensimmäinen vaihe käynnistyy tällä viikolla. Saneerauksen vuoksi puiston alaosa aidataan työmaa-alueeksi, eikä ei ole työmaan aikana käytössä.

Työmaan kesto on syyskuusta joulukuuhun. Saneeraus koskee myös puiston leikkipaikkaa, joka on suljettu saneerauksen ajan.

Lounaispuiston katsomo ja esiintymislava säilyvät nykyisellään. Puistoon tulee uusi aita Minna Canthin kadun varrelle ja huoltoportti pohjoislaitaan. Nykyinen katosrakenne siirretään uudelle sijainnille leikkipuistoon. Puiston penkit uudistetaan. Alueelle tulee merkittävästi lisää pyöräpaikoitusta runkolukituksella. Lisäksi puiston kalustusta ja valaistusta uusitaan.

Lounaispuiston leikkivälineet ovat hillittyjä ja historialliseen ilmeeseen sopivia. Leikkivälineitä tulee nykyistä enemmän, ja yhdistämällä useampia toimintoja yhteen laitteeseen saadaan lisää käyttötehokkuutta pienelle alueelle. Historiallinen Ukko -karuselli säilyy puistossa.

Puiston kulkureitit säilyvät nykyisellään, mutta linjauksia on muutettu esimerkiksi leikkialueella. Puistokäytäviä pinnataan uudelleen ja tasauksia korjataan esimerkiksi nupukiveysalueilla. Puukujanteita Minna Canthin kadun varrella uudistetaan. Alueelle istutetaan uusia pensaita ja puita yleissuunnitelman ehdotusten mukaisesti. 

Kaupunginosa: