Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo videolla uusimmat tiedot Jyväskylän koronatilanteesta ja muistuttaa pitämään etäisyyksiä, pesemään käsiä ja käyttämäään maskia etenkin joukkoliikenteessä.

Koronatilanne kehittyy Jyväskylässä huonoon suuntaan. Tilanne on vakava, mutta toistaiseksi vielä hallinnassa.

Maanantain ja tiistain aikana Jyväskylässä on todettu 19 uutta tartuntaa ja 400 ihmistä on asetettu karanteeniin. Nämä ovat huonompia lukuja kuin kertaakaan keväällä.

Kaupunki on valmistellut rajoituksia, jotka kohdistuvat tapahtumiin ja liikuntatiloihin, mutta tämän hetken arvion mukaan niitä ei vielä tarvitse ottaa käyttöön, koska tartuntaketjut tunnetaan. Kun rajoitetaan tapahtumia ja ihmisten liikkumista, samalla rajoitetaan hyvinvointia ja aiheutetaan yrityksille ja yhteiskunnalle vaikeuksia. Sen vuoksi emme haluaisi vielä näihin rajoituksiin ryhtyä.

Testijonot on saatu poistettua ja Jyväskylässä pääsee jo vuorokauden sisällä testiin, mutta pullonkaula on nyt testitulosten saamisessa. Laboratoriotoimijan sekä yksityisten toimijoiden kanssa käydään kiivaasti keskusteluja, kuinka yhteistyössä saataisiin testitulosten odotusaikaa lyhennettyä.

Tilanne on vakava, ja meistä kaikista riippuu, että se pysyy hallinnassa. Kannetaan vastuu.

Asiasanat: