Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhotoiminta käynnistyy tiistaina 1.9.2020. Tarjolla on lasten kerhoja, perhekerhoja ja perhekahviloita aamu- ja iltapäivisin eri puolilla Jyväskylää.

Lisätietoja: 
kerhotoimintaan koordinoiva päiväkodin johtaja Elina Moisio, Puistokadun päiväkoti, puh. 014 266 4010 
palvelukoordinaattori Lotta Markkanen, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 8660 

Mäki-Matin- ja Yrttisuon perhepuistot tarjoavat kerhotoiminnan rinnalla myös koko perheen maksuttomia liikuntavuoroja. Perhepuistojen pihat ovat perheiden käyttävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kerhojen aikataulut ja osoitteet löytyvät Kerhotoiminnan nettisivulta.  
 
Keväällä kerhopaikkaa hakeneet perheet ovat saaneet päätöksen kerhopaikasta elokuun aikana. Eri puolilla Jyväskylää sijaitsevissa kerhoissa on vapaana vielä yksittäisiä paikkoja. Kerhoihin haetaan varhaiskasvatuksen sähköisen haun kautta. Vapaita kerhopaikkoja voi kysellä Kasvun ja oppimisen palveluohjauksesta, puh. 014 266 8660. Kerhokohtaisista vapaista paikoista vinkataan myös Jyväskylän varhaiskasvatuksen facebookissa.  

Kerhoon tullaan vain terveenä  

Kerhotoiminta on osa varhaiskasvatusta ja järjestelyt toteutetaan valtakunnallisten koronaepidemia-ajan ohjeiden mukaisesti. Näin kerhoihin osallistujien ja henkilökunnan kerhoarki saadaan turvallisesti käyntiin. Kerhoon saa tulla vain terveenä. Hyviä hygieniakäytänteitä ylläpidetään tehostetulla käsienpesulla ja oikeilla yskimiskäytänteillä. Kerhotilojen ja leikkivälineiden puhdistuksesta huolehditaan tehostetusti. 

Koronaepidemia-ajan tuomat yleiset muutokset varhaiskasvatukseen sekä ohjeita varhaiskasvatuksesta poissaoloon, löytyvät kootusti Varhaiskasvatuksen varautuminen koronavirukseen -nettisivulta. Sivua päivitetään koronatilanteen etenemisen mukaisesti.    

Jokaiselle kerholapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma  

Varhaiskasvatuksen kerhot ovat osa varhaiskasvatusta ja hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse varhaiskasvatusta kokopäiväisesti. Toiminta sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. Kerho tarjoaa lapselle monipuolista ohjattua toimintaa ja edistää lasten leikki- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä, kaverisuhteiden luomista sekä motoristen taitojen vahvistumista. Jokaiselle kerholapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen kanssa. 

Alle 3 -vuotiaiden kerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa ja yli 3 -vuotiaiden kerhot kolme kertaa viikossa eri puolilla Jyväskylää perhepuistojen ja päiväkotien yhteydessä. Kerhokerran kesto on 3,5 tuntia aamu- tai iltapäivisin. Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa ja niissä lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa.  

Kolme kertaa viikossa kokoontuvan kerhon kuukausimaksu on 66 euroa, kaksi kertaa viikossa kokoontuvan 44 euroa ja kerran viikossa kokoontuvan kerhon maksu on 22 euroa kuukaudessa. Maksuun sisältyy lämmin ateria tai välipala. Kerhoihin osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen. Kerhosta voi hakea maksuvapautusta tulojen, toimeentulotuen tai harkinnanvaraisuuden perusteella. Lomake maksuvapautuksen hakemiseen löytyy varhaiskasvatuksen Maksut ja palveluseteli –nettisivulta. 

Maksuttomat ja kerran viikossa kokoontuvat perhekahvilat ovat kaikille avoimia ja hyviä kohtaamispaikkoja oman asuinalueen muiden perheiden kanssa. Osa perhekahviloista kokoontuu aamupäivisin ja osa iltapäivisin. Perhekahvilassa valmistetaan Sapere-ruokakasvatusmenetelmällä yhdessä keittoa, jota voi ostaa 1 euron annoshintaan.  Perhekahviloihin ei ole ennakkoilmoittautumista.  

Iltaperhekahvilat kokoontuvat klo 15-18 kolmella eri asuinalueella. Tiistaina Mannilan päiväkodilla, keskiviikkona Pappilanvuoren päiväkodilla ja torstaina Kortepohjan Pikku-Iidassa. Perhekahviloissa valmistetaan yhdessä keittoa ja sitä voi ostaa 1 euron annoshintaan. Perhekahvilaan tuodaan omat ruokailuastiat mukana. Lisätietoja saat seuraamalla Iltakahvilat perheille facebook-sivua